ZTE nu găsește alternativa pentru înlocuirea procesoarelor Qualcomm; MediaTek pune parteneriatul cu ZTE în standby

1.919 ori
<b> ZTE nu găsește alternativa pentru înlocuirea procesoarelor Qualcomm; MediaTek pune parteneriatul cu ZTE în standby</b>Situația celor de la ZTE este destul de problematică la ora actuală, astfel că riscă pe lângă interzicerea parteneriatelor cu firmele americane și ridicarea licenței Android. Până când vom afla ce se decide, descoperim că firma chineză are de

Se vorbește mult în ultima vreme despre Huawei și ZTE, două companii de origine chineză asupra cărora SUA și-a îndreptat toate armele pentru a-i scoate complet de pe piața locală. În cazul Huawei se pune problema spionatului, acesta fiind și motivul pentru care vânzările de terminale au fost interzise în SUA, dar în ceea ce-i privește pe ZTE lucrurile sunt mult mai grave pentru că această firmă a vândut tehnologie americană către Iran chiar și în ciuda embargourilor impuse de SUA.

Astfel s-a ajuns la interzicerea parteneriatelor cu firmele din State precum Qualcomm pentru ZTE și totodată la vânzarea de terminale aici. Acum firma chineză se află în căutarea unui distribuitor de procesoare și prima soluție ar fi fost MediaTek, dar și aici există câteva probleme. Compania taiwaneză MediaTek a anunțat recent că pentru moment va înceta relațiile de afaceri cu creatorul seriei Axon.

După cum bine știți, Taiwan este un stat puternic susținut de către SUA deși în realitate este revendicat de China. Cu toate acestea statutul politic al peninsulei nu este indubitabil determinat astfel că funcționează ca un stat independent, democratic chiar și în situația în care aparține de China comunistă. 

Cât despre decizia guvernului Taiwanez, aflăm că firmele locale pot încheia în continuare parteneriate cu ZTE, numai că înainte de acest pas este necesară obținerea unei aprobări. Nu este clar când relația de colaborare între ZTE și MediaTek se va relua, dar situația devine tare problematică pentru firma chineză, riscând chiar și anularea licenței Android pentru lansarea de telefoane cu acest OS. 

Pe de altă parte Huawei nu își face griji pentru lipsa de procesoare, având divizia HiSilicon ce produce soluții CPU pentru numeroase modele din gamă. Pe deasupra firma lui Richard Yu a luat și măsuri de precauție prin pregătirea unui OS mobil propriu. 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×