Qualcomm consideră că Broadcom a subevaluat valoarea companiei; respinge astfel oferta de vânzare

841 ori
<b>Qualcomm consideră că Broadcom a subevaluat valoarea companiei; respinge astfel oferta de vânzare</b>S-a vorbit mult despre oferta lansată de către Broadcom pentru achiziția Qualcomm, ofertă care astăzi este respinsă la nivel oficial de către americani. Aceștia consideră faptul că firma chineză a subevaluat valoarea companiei de chipset-uri

În ultimele zile s-a discutat mult pe tema ofertei propuse de către Broadcom pentru achiziția gigantului Qualcomm, ofertă în valoare de 130 miliarde de dolari pe care americanii au respins-o astăzi la nivel oficial. Vestea vine chiar după articolul nostru de ieri seară în care vă informam despre posibilitatea ca cei de la Qualcomm să refuze oferta făcută de Broadcom tocmai datorită sumei propuse pentru preluare.

Qualcomm

Așa și este, producătorul american de chipset-uri considerând faptul că Broadcom a subevaluat valoarea Qualcomm pe piață odată ce a oferit 70 dolari per acțiune. Suma propusă nu era deloc rea mai ales ținând cont de faptul că în acest moment valoarea unei acțiuni Qualcomm la bursă este de 66.49 dolari.

La sfârșitul lui octombrie valoarea cu pricina era de numai 53.46 dolari, asta înainte de apariția numeroaselor zvonuri cu privire la o eventuală achiziție. Odată ce apele se calmează nu ar fi exclus ca și prețul per acțiune să scadă și ca cei de la Qualcomm să regrete decizia de a nu vinde de pe acum compania. Sau cine știe, poate toată afacerea a fost o tactică de a urca prețul acțiunilor rapid, lucru ce s-a întâmplat fix în prima zi de apariție a zvonurilor despre planurile Broadcom.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×