Google și Microsoft îşi exprimă îngrijorarea cu privire la posibila tranzacție Broadcom - Qualcomm; Posibile implicări Apple

1.633 ori
<b>Google și Microsoft îşi exprimă îngrijorarea cu privire la posibila tranzacție Broadcom - Qualcomm; Posibile implicări Apple</b>Luna trecută a vuit toată presa internaţională cu privire la mega tranzacţia de 105 miliarde de dolari, care îi implica pe cei de la Broadcom și Qualcomm. Totuşi, Qualcomm a respins oferta, dorind o sumă mai mare. Între timp experţi, analişti şi..

Luna trecută a vuit toată presa internaţională cu privire la mega tranzacţia de 105 miliarde de dolari, care îi implica pe cei de la Broadcom și Qualcomm. Totuşi, Qualcomm a respins oferta, dorind o sumă mai mare. Între timp experţi, analişti şi reprezentanţi ai mărilor companii au luat poziţie faţă de achiziţie. Printre ei şi Google.

Google consideră ca această mutare ar ajuta Apple şi ar dăuna inovaţiei. Google şi Microsoft şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la intenţia de achiziţie. Cei de la Broadcom sunt cunoscuţi pentru obsesia de a tăia costurile pentru tehnologii noi şi R&D, iar asta ar putea afecta evoluţia Qualcomm. În ultimii ani compania a progresat mult la capitolul chipset-uri, e drept şi cu ajutorul Samsung.

Majoritatea telefoanelor cu Android de pe glob vin cu chipset-uri Qualcomm, iar mai nou şi Microsoft le foloseşte pe terminalele Windows on ARM. Un alt motiv de îngrijorare este implicarea Broadcom în proiectele 5G ale celor de la Qualcomm. Ocupată cu tranziţia, compania ar putea rata iureşul 5G, lăsând firme ca Huawei, Ericsson sau Nokia Networks să ia prim planul.

Şi producţia de modemuri Intel ar avea de câştigat. Pe de altă parte, Broadcom ar putea să facă o alianţă cu Apple, convingând Qualcomm să renunţe la bătălia sa aprigă cu firma din Cupertino. În culise se zvoneşte că Qualcomm le-a solicitat celor de la Google să nu mai facă declaraţii împotriva tranzacţiei, pentru a nu le scădea preţul. Google are toate motivele să se teamă, pentru că dacă pierde Qualcomm ca partener va trebui ca partenerii săi, producători de telefoane Android, să apeleze la soluţii de avarie ca MediaTek sau Doamne fereşte un Rockchip.

Există totuşi şi varianta Exynos, Kirin, poate chiar TSMC.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×