Broadcom își prezintă intențiile de achiziție a gigantului Qualcomm pentru suma de 100 miliarde de dolari

2.262 ori
<b>Broadcom își prezintă intențiile de achiziție a gigantului Qualcomm pentru suma de 100 miliarde de dolari</b>La nici o zi de la dezvăluirea faptului că Qualcomm a depus o nouă plângere contra Apple aflăm că Broadcom ar urma să achiziționeze gigantul american producător de chipset-uri. Vestea vine prin intermediul unui raport marca

Doar ieri ce aflam faptul că cei de la Qualcomm au depus o nouă plângere penală contra Apple, acuzând gigantul din Cupertino pentru încălcarea unor clauze din contractul ce prevede chip-urile modem de pe iPhone-uri, iar acum apare în ecuație o eventuală achiziție a producătorului de procesoare.

Acest război dintre cele două părți este unul tare costisitor și decizia Apple de a renunța complet la soluțiile Qualcomm de anul viitor reprezintă o veste tare proastă pentru acționarii Qualcomm care primesc dividende din ce în ce mai mici. Potrivit unui raport marca Bloomberg, compania Broadcom ia în calcul achiziția gigantului Qualcomm pentru suma de 100 miliarde de dolari la o valoare de 70 dolari per acțiune.

Qualcomm

Odată cu sosirea acestei vești prețul acțiunilor Qualcomm la bursă au crescut cu 14%, dar cu toate acestea valoarea de la an la an a cunoscut o depreciere serioasă. Apple are o vină în toată această problemă și mai exact procesele purtate în instanță ce i-au costat bani serioși pe cei de la Qualcomm - un motiv ideal pentru acționari de a lua în calcul o posibilă vânzare a companiei.

Numărul proceselor dintre cele două părți este de ordinul zecilor cel mai probabil și după cum v-am informat și noi aici, Qualcomm a cerut la un moment dat interzicerea la vânzare a terminalelor iPhone în SUA dar și în China, afirmând chiar faptul că fără Qualcomm, iPhone-ul nu ar fi existat. Este un adevărat război și pacea ar putea veni cu această achiziție marca Broadcom.

CEO-ul Broadcom, Hock Tan a afirmat că este deschis la cât mai multe achiziții și nu ar fi exclus ca Broadcom să cumpere Qualcomm cu scopul de a rezolva și disputa legală cu Apple. Astfel, s-ar putea încheia un parteneriat stabil între ei și gigantul din Cupertino - afacere ce i-ar putea pune pe locul 3 în topul celor mai mari producători de chip-uri. În acest moment Broadcom livrează componente pentru iPhone, dar odată cu achiziția Qualcomm se va trece la un alt nivel.

Să vedem acum dacă acest zvon este adevărat și dacă Qualcomm va accepta oferta Broadcom.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×