Probleme pentru Nokia-Siemens

1.352 ori
<b>Probleme pentru Nokia-Siemens</b>Retelele Nokia-Siemens au anuntat luni ca exista o incetinire a finantarii in domeniul echipamentelor de telefonie mobila, in unele regiuni. Noua companie, formata prin unirea Nokia Corporation cu Siemens AG a inregistrat astfel de probleme in mai multe...

Retelele Nokia-Siemens au anuntat luni ca exista o incetinire a finantarii in domeniul echipamentelor de telefonie mobila, in unele regiuni. Noua companie, formata prin unirea Nokia Corporation cu Siemens AG a inregistrat astfel de probleme in mai multe zone ale Europei.

Compania, care si-a inceput operatiunile duminica afirma ca se asteapta la o crestere a pietei de infrastructuri fixe sau mobile si servicii adiacente in 2007. Analistii economic estimeaza aceasta crestere la 1% sau 2%, iar noua companie se asteapta ca pana in 2010 sa genereze anual 1.5 miliarde de euro. Totusi actiunile Nokia au scazut cu 1.3% in Helsinki, la fel si cele Siemens la Frankfurt. Sa fie o problema a companiei sau a intregii industrii?

Aruncand un ochi in ograda competitorilor de la Sony Ericsson, putem observa ca suedezii si-au scazut asteptarile de la o crestere medie la capitolul pietei echipamentelor mobile pana la cresteri de "o cifra" la capitolul procente de vanzari. Si Alcatel-Lucent se lupta cu astfel de probleme, iar cauza principala pare a fi nesiguranta clientilor. Dupa parerea analistilor economici fuziunile Nokia-Siemens si Alcatel-Lucent pot afecta cele 2 companii suficient incat Sony Ericsson sa castige teren serios.

Nokia-Siemens au aproximativ 600 de clienti si opereaza in 150 de tari, iar in ultimii ani fuziunile s-au tinut lant- Alcatel-ul francez unindu-se cu Lucent Technologies si Ericsson, care a cumaparat reteaua lui Marconi pentru 2.1 miliarde de dolari.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×