Producătorii asiatici Huawei, Oppo, Xiaomi și Vivo au acaparat 69% din piața smartphone chineză în trimestrul 2

939 ori
<b>Producătorii asiatici Huawei, Oppo, Xiaomi și Vivo au acaparat 69% din piața smartphone chineză în trimestrul 2</b>Potrivit unui nou raport ajuns online se pare că în trimestrul 2 al acestui an companiile asiatice Huawei, Oppo, Vivo și Xiaomi au înregistrat o cotă de piață de 69% în zona smartphone, cifră ce atestă poziția de lider a brandurilor locale. În raport

Un nou studiu realizat de către firma de research Counterpoint scoate astăzi la iveală faptul că în trimestrul 2 al acestui an brandurile asiatice Huawei, Vivo, Oppo și Xiaomi au acaparat 69% din piața smartphone din China. Cifra este uriașă și mai aflăm că livrările de smartphone-uri în China au crescut cu un procent de 3% în acest trimestru 2 din 2017 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Vanzari smartphone-uri in China Q2

În vârful clasamentului s-au aflat Huawei și Oppo, companii ce au livrat 20.2%, respectiv 18.8% din totalul smartphone-urilor vândute în China pe parcursul acestui trimestru. Aflăm că flagship-ul P10, dar și seriile de terminale Nova, respectiv Enjoy, au contribuit serios la cifra înregistrată de către Huawei, în vreme ce pentru Oppo seriile F și R s-au dovedit a fi de succes.

Cât despre Vivo, această firmă a întregistrat o cotă de piață de 17%, iar Xiaomi 13%. Smartphone-urile Mi 6 și Redmi Note 4x s-au bucurat de vânzări generoase și aparent creșterea de la an la an a fost de 20% în raport cu 2016. Dacă vă întrebați cum stă Apple în China, ei bine compania americană a înregistrat o scădere de 0.3% a vânzărilor de smartphone-uri în trimestrul 2 din 2017, ajungând la o cotă de piață de 8.2%.

Nu în ultimul rând trebuie menționat că toate firmele asiatice producătoare de smartphone-uri au adunat laolaltă o cotă de piață de 87% în China în acest trimestru 2.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×