Producătorii asiatici Huawei, Oppo, Xiaomi și Vivo au acaparat 69% din piața smartphone chineză în trimestrul 2

959 ori
<b>Producătorii asiatici Huawei, Oppo, Xiaomi și Vivo au acaparat 69% din piața smartphone chineză în trimestrul 2</b>Potrivit unui nou raport ajuns online se pare că în trimestrul 2 al acestui an companiile asiatice Huawei, Oppo, Vivo și Xiaomi au înregistrat o cotă de piață de 69% în zona smartphone, cifră ce atestă poziția de lider a brandurilor locale. În raport

Un nou studiu realizat de către firma de research Counterpoint scoate astăzi la iveală faptul că în trimestrul 2 al acestui an brandurile asiatice Huawei, Vivo, Oppo și Xiaomi au acaparat 69% din piața smartphone din China. Cifra este uriașă și mai aflăm că livrările de smartphone-uri în China au crescut cu un procent de 3% în acest trimestru 2 din 2017 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Vanzari smartphone-uri in China Q2

În vârful clasamentului s-au aflat Huawei și Oppo, companii ce au livrat 20.2%, respectiv 18.8% din totalul smartphone-urilor vândute în China pe parcursul acestui trimestru. Aflăm că flagship-ul P10, dar și seriile de terminale Nova, respectiv Enjoy, au contribuit serios la cifra înregistrată de către Huawei, în vreme ce pentru Oppo seriile F și R s-au dovedit a fi de succes.

Cât despre Vivo, această firmă a întregistrat o cotă de piață de 17%, iar Xiaomi 13%. Smartphone-urile Mi 6 și Redmi Note 4x s-au bucurat de vânzări generoase și aparent creșterea de la an la an a fost de 20% în raport cu 2016. Dacă vă întrebați cum stă Apple în China, ei bine compania americană a înregistrat o scădere de 0.3% a vânzărilor de smartphone-uri în trimestrul 2 din 2017, ajungând la o cotă de piață de 8.2%.

Nu în ultimul rând trebuie menționat că toate firmele asiatice producătoare de smartphone-uri au adunat laolaltă o cotă de piață de 87% în China în acest trimestru 2.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×