Producătorii de telefoane Android grăbesc migrația către arhitectura 64 bit pe smartphone-uri

Autor:  | Publicat în:  Android 1.740 ori
<b>Producătorii de telefoane Android grăbesc migrația către arhitectura 64 bit pe smartphone-uri</b>Suntem la doar câteva săptămâni distanță de lansarea lui Android L, zis și Lion, iar acesta aduce și suport pentru procesoare 64 bit, printre alte funcții. Cu această ocazie producătorii de smartphone-uri își vor accelera migrația către...

Suntem la doar câteva săptămâni distanță de lansarea lui Android L, zis și Lion, iar acesta aduce și suport pentru procesoare 64 bit, printre alte funcții. Cu această ocazie producătorii de smartphone-uri își vor accelera migrația către arhitectura 64 bit, acest tip de procesoare devenind mainstream pentru handseturile lansate în a doua jumătate a lui 2015.

Predicțiile vin de la experți ai industriei și deja se poate observa o creștere a varietății de chipseturi 64 bit pentru mobile. Qualcomm se afla în fruntea ofensivei, cu modelele Snapdragon 610, 614 și 410, care au fost deja adoptate pe telefoane Lenovo, K-Touch, Huawei, Vivo și HTC. între timp și MediaTek și Samsung au dezvoltat propriile procesoare 64 bit, dar Samsung ar putea să le păstreze doar pentru terminalele proprii.

HiSilicon Technologies, filială a celor de la Huawei lucrează la un CPU 64 bit la rândul său, plănuind să îl lanseze în prima jumătate a lui 2015, conform surselor. E interesant că în raportul Digitimes nu figurează și Intel, care a oferit procesoare 64 bit pe terminale mobile cu mult înaintea rivalilor săi. Evident, accentul a fost pus pe tablete în cazul lor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×