Producatorii de telefoane mobile doresc incarcatoare cu consum redus

Autor:  | Publicat în:  Gadgets 1.020 ori
<b>Producatorii de telefoane mobile doresc incarcatoare cu consum redus</b>Cei mai importanti 5 producatori de telefoane mobile au lansat ieri un sistem de evaluare energetica pentru incarcatoare, care permite consumatorilor sa il aleaga pe cel cu un consum de energie scazut, ne informeaza Reuters. Noul sistem este raspunsul...

Cei mai importanti 5 producatori de telefoane mobile au lansat ieri un sistem de evaluare energetica pentru incarcatoare, care permite consumatorilor sa il aleaga pe cel cu un consum de energie scazut, ne informeaza Reuters.

Noul sistem este raspunsul industriei telefoniei mobile la criticile aduse de ecologisti in legatura cu consumul ridicat de energie electrica al terminalelor mobile, aflate pe primul loc printre produsele electronice, la acest capitol. Sistemul de evaluare se aplica tuturor incarcatoarelor de telefoane mobile vandute de Nokia, Samsung, Sony Ericsson, Motorola si LG Electronics si porneste de la 5 stele pentru cele mai eficiente incarcatoare, ajungand la zero pentru cele cu un consum ridicat.

Trebuie sa aflati ca si atunci cand lasati incarcatoarele in priza ele continua sa consume, chiar daca telefonul nu este conectat. Nokia a afirmat ca doua treimi din electricitatea folosita de telefoanele mobile este irosita in acest fel. Producatorul finlandez a mentionat ca daca peste 3 miliarde de oameni care detin telefoane mobile ar face trecerea la un incarcator de 4 sau 5 stele, atunci s-ar economisi aceeasi cantitate de energie cu cea produsa de 2 fabrici de nivel mediu.

Sursa: Reuters.com

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×