Producătorii de telefoane şi tablete lucrează la o specificaţie universală pentru stylusuri, au creat o alianţă în acest scop

765 ori
<b>Producătorii de telefoane şi tablete lucrează la o specificaţie universală pentru stylusuri, au creat o alianţă în acest scop</b>Se pare că numeroși producători de smartphone-uri și tablete lucrează împreună la alinierea accesoriilor pentru device-uri după aceeași linie. În centrul atenției se află standarudl USI 1.0 asociat cu stylus-urile ce sosesc alături de produsele cu ecran

Pe lângă alinierea porturilor şi opţiunilor de conectivitate de pe telefoane şi tablete după aceleaşi standarde şi specificaţii, producătorii consideră că şi accesoriile device-urilor trebuie să urmeze aceeaşi linie. Spre exemplu stylusurile sunt extrem de diversificate, dar se lucrează acum la un standard şi pentru ele.

Stylus

A apărut o aşa numita Universal Stylus Initiative, care are rolul de a încuraja producătorii de terminale cu ecran touch să suporte noua interfaţă standard. Standardul USI 1.0 e realizat măsurând caracteristici ale utilizării de stylus, precum presiune, culoare, lăţimea urmei lăsate pe "pânză" digitală şi toate datele sunt comunicate către tableta sau telefon.

Avantajul cel mai mare al unui singur standard e cel al dezvoltatorilor, care vor crea mai uşor aplicaţii şi le vor porta mai uşor. Printre cei care susţin inițiativa se numără Dell, Lenovo, HP şi Intel. Un stylus USI va fi deci capabil să fie utilizat pe multiple tablete, terminale 2 în 1 sau telefoane. Până acum accesoriile de genul au fost cam de nişă şi nu au prins în mod deosebit la public.

E vorba mai degrabă de graficieni, desenatori, cei din advertising şi alte domenii similare, care folosesc stylusuri. Pe viitor standardizarea ar putea să le facă mainstream în şcoli spre exemplu. Şi nume mari ca Wacom, Synaptics, Sharp, ASUS sau LG susţin acest proiect.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×