Producatorul lui BlackBerry vaneaza developeri pentru iPhone

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.148 ori

Problema principala a celor de la RIM, producatorul seriei BlackBerry, este acum Apple, de vreme ce telefonul sau, iPhone tinteste un public similar cu cel al companiei canadiene. Se pare totusi ca RIM are o atitudine deschisa catre Apple, fiind gata sa...

BlackBerry va produce soft pentru iPhone ?Problema principala a celor de la RIM, producatorul seriei BlackBerry, este acum Apple, de vreme ce telefonul sau, iPhone tinteste un public similar cu cel al companiei canadiene. Se pare totusi ca RIM are o atitudine deschisa catre Apple, fiind gata sa creeze aplicatii pentru handsetul sau, dupa cum indica anunturile de joburi postate in cadrul companiei.
Aceste joburi sunt oferite in secret si nici macar angajatii companiei nu stiu exact despre ce este vorba. Conform anunturilor "facand parte din aceasta noua echipa, veti influenta dezvoltarea si designul software-ului BlackBerry". De asemenea, aflam ca echipa nou formata este confidentiala si ocupa un loc crucial in RIM. Printre cerintele pentru un astfel de post se numara experienta de developer al produselor Mac, inclusiv programare in Cocoa si Objective C, dar si experienta in designul interfatelor.

O alta cerinta este experianta Web, prin utilizarea Javascript si XML, in vreme ce noii angajati trebuie sa se priceapa si la sincronizare prin intermediul Bluetooth si USB. De vreme ce ultimele zvonuri afirma ca vom vedea pe piata in 2008 un BlackBerry dotat cu touchscreen, probabil modelul 9000, este foarte posibil ca softurile folosite de catre acesta sa fie compatibile si cu noul iPhone 3G. In cazul in care si RIM se implica in procesul de dezvoltare a aplicatiilor pentru iPhone, compania ar face parte dintr-o elita ce cuprinde o treime dintre cele mai bogate 500 de firme din lume si peste 400 de institutii educationale. Aceastea au aplicat pentru statutul de developer iPhone in ultima luna.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×