Profitul Nokia scade cu 66%, actiunile companiei in picaj

2.395 ori
<b>Profitul Nokia scade cu 66%, actiunile companiei in picaj</b>Nokia tocmai a anuntat ieri rezultatele sale financiare pentru ultimele luni, cele mai negre previziuni ale specialistilor adeverindu-se: profitul net al companiei pe ultimul trimestru a scazut cu 66%. Scaderea a fost determinata de vanzarile slabe de...

Nokia tocmai a anuntat ieri rezultatele sale financiare pentru ultimele luni, cele mai negre previziuni ale specialistilor adeverindu-se: profitul net al companiei pe ultimul trimestru a scazut cu 66%.

Scaderea a fost determinata de vanzarile slabe de terminale si preturile mici ale acestora, impuse pentru a face fata concurentei. Dupa anuntarea oficiala a rezultatelor financiare, actiunile Nokia au scazut cu 8.65%, lucru de nedorit pentru o companie in vreme de criza. Intre timp, cota de piata a producatorului finlandez a scazut la 38%, de la 40%, cat era cu un an in urma.

Declinul Nokia poate fi pus pe seama asa-zisului "complex iPhone", el incepand inca de la lansarea handsetului Apple si agravandu-se pana in ziua de azi. In vreme ce Motorola risca falimentul de 2 ani incoace, Sony Ericsson inregistreaza pierderi de sute de milioane de euro, iar acum si Nokia are problemele sale.

Aceste 3 companii nu au un iPhone killer clar, care sa cucereasca piata irevocabil, care sa impresioneze publicul si sa aiba si un pret rezonabil. Cei de la Nokia s-au dovedit chiar neinspirati, lansand un cameraphone dezamagitor, N86, un smartphone cu touchscreen (N97), care are un procesor prea slab (434 MHz) si un pret prea mare, dar si alte terminale mid end neimpresionante.

Noroc cu Nokia 5800 XpressMusic, ultimul hit al companiei, un handset care s-a vandut destul de bine, in ciuda crizei economice. Daca Nokia nu va lansa un iPhone killer mai rapid, e posibil ca si acest gigant sa calce pe urmele celor de la Motorola.

[Via: Gsmdome.com]

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×