Profitul Samsung scade cu 56% în trimestrul 2, iar vina este pusă pe cererea mică din zona smartphone și semiconductor

905 ori
<b>Profitul Samsung scade cu 56% în trimestrul 2, iar vina este pusă pe cererea mică din zona smartphone și semiconductor</b>Începutul lunii aduce și dezvăluiri din partea giganților tech cu privire la rezultatele financiare obținute în trimestrul 2 al anului 2019, perioadă de 3 luni ce acoperă intervalul 1 aprilie - 30 iunie. După ce am aflat pe seama unui

Începutul lunii aduce și dezvăluiri din partea giganților tech cu privire la rezultatelefinanciare obținute în trimestrul 2 al anului 2019, perioadă de 3 luni ce acoperă intervalul 1 aprilie - 30 iunie. După ce am aflat pe seama unui raport IDC cum s-au prezentat livrările de smartphone-uri în acest trimestru, acum descoperim și cum a fost această perioadă pentru Samsung din punct de vedere financiar.

Dupăm cum aflați încă din titlu, scăderea profitului operațional suferită de către Samsung în trimestrul 2 a fost de 56% comparativ cu cifrele înregistrate cu un an în urmă. Deprecierea este semnificativă și vina ar fi dată pe cererea mică de smartphone-uri, dar și de cipuri de memorie.

Rezultate financiare Samsung în Q2 2019:

  • Profit operațional la nivelul întregului grup - 5.6 miliarde dolari vs. 12.6 miliarde dolari în Q2 2018
  • Venituri la nivelul întregului grup - 47.5 miliarde dolari (scădere de 4% de la an la an)
  • Profit Samsung Mobile - 1.32 miliarde dolari (scădere de 42% de la an la an) 
  • Profit operațional semiconductor: 2.9 miliarde dolari (scădere de 71% de la an la an)
  • Venituri semiconductor: 13.6 miliarde dolari (scădere de 27% de la an la an)

Cumpărătorii au devenit mai rezervați în achiziția de noi modele și aparent Galaxy S10 nu ar fi rupt pe atât de mult gura târgului precum se aștepta în segmentul premium, de aici și tăierile de preț pe care le tot avem în ultima vreme. În zona semiconductor ce acoperă cipurile de memorie și procesoarele, există de asemenea o cerere scăzută și aflăm că piața este aprovizionată la extrem cu asemenea soluții.

Huawei s-a apovizionat cu multe componente în pragul interdicțiilor date de SUA, iar acum cererea scade serios. Samsung se așteaptă că această cerere redusă să continue până la final de an, dar ar putea avea de câștigat în segmentul smartphone în situația în care Huawei nu primește acordul de a colabora în continuare cu Google și a folosi Android pe telefoanele sale.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×