Profitul Samsung ar putea scădea cu peste 50%, din cauza crizei Huawei și a comenzilor de cipuri reduse

968 ori
<b>Profitul Samsung ar putea scădea cu peste 50%, din cauza crizei Huawei și a comenzilor de cipuri reduse</b>Pentru că suntem în luna iulie a anului 2019 înseamnă că ar trebui să înceapă să apara rezultate financiare pentru primele 6 luni din an. Deocamdată avem predicții și estimări pentru Samsung, care nu arată chiar flatant

Pentru că suntem în luna iulie a anului 2019 înseamnă că ar trebui să înceapă să apară rezultate financiare pentru primele 6 luni din an. Deocamdată avem predicții și estimări pentru Samsung, care nu arată chiar flatant. Analiștii se așteaptă ca profitul sud coreenilor să scadă cu peste 50%. Motivul îl aflați în articol.

Unul dintre cele mai profitabile segmente Samsung este cel Semiconductor, care nu a mai mers așa bine în ultima vreme. Pe de o parte îi avem pe cei de la Huawei, care și-au redus comenzile către firma sud-coreeană din cauza interdicției SUA. Compania Refinitiv SmartEstimate anticipează un profit operațional de 5.14 miliarde de dolari pentru Samsung în trimestrul 2 al acestui an. 

Asta înseamnă o scădere de 60% față de aceeași perioadă a lui 2018 și o scădere și față de T1 2019, când situația nu a fost roz pentru Samsung (5.4 miliarde dolari). Cifrele menționate aici sunt obținute cu ajutorul a 29 de analiști. Dacă se concretizează, atunci ar fi cel mai slab trimestru pentru companie din ultimii 3 ani.

Viitorul nu sună tocmai bine pentru Sammy, care are un surplus de componente care aparent vor fi vândute în câteva trimestre. Este și factorul pieței smartphone care încetinește deja de 2 ani, iar cel mai mare furnizor de cipuri DRAM și NAND din lume cu siguranță are de suferit și pe seamă scăderii de livrări de modele iPhone.

Samsung știe că trebuie să tăie prețul la cipuri dacă vrea să le vândă pe cele pregătite pentru Huawei altor companii. Dacă pe de o parte are de suferit din cauza interdicției Huawei, pe de alta ar putea profita de slăbiciunea adversarului și să își crească vânzările de telefoane. Estimările Huawei indicau un picaj și de 40% în zona smartphone în 2019, asta până să declare Trump că ridică interdicția totuși.

Că să va faceți o idee despre cât de importantă e zona de cipuri de la Samsung, aceasta aduce peste două treimi din profit pentru companie. Trendul actual este de scădere a prețului la DRAM și va continua până la final de an. TrendForce estimează că prețul a scăzut cu 25% în ultimele 3 luni. Sud-coreenii ar trebui să anunțe detalii despre venituri și profit vineri, pe 5 iulie 2019.
 
Având în vedere aceste informații înțelegem cât de interconectate sunt companiile producătoare smartphone și cum un picaj al unui rival nu e neapărat o veste bună. Asta mai ales pentru Samsung, care furnizează componente, lucru pe care nici o companie din top 5 nu îl mai face.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×