Qualcomm anunţă Quick Charge 3.0, următoarea generaţie de tehnologie de încărcare rapidă pentru smartphone-uri (Video)

1.216 ori
<b>Qualcomm anunţă Quick Charge 3.0, următoarea generaţie de tehnologie de încărcare rapidă pentru smartphone-uri (Video)</b>Qualcomm a fost &icirc;n ultimii ani &icirc;n avantgarda inovaţiilor cu privire la tehnologiile de &icirc;ncărcare rapidă, iar astăzi anunţă o nouă etapa &icirc;n această evoluţie. E vorba despre tehnologia Qualcomm Quick Charge 3.0, care creşte...

Qualcomm a fost în ultimii ani în avantgarda inovaţiilor cu privire la tehnologiile de încărcare rapidă, iar astăzi anunţă o nouă etapa în această evoluţie. E vorba despre tehnologia Qualcomm Quick Charge 3.0, care creşte şi mai mult viteza şi eficientă încărcării smartphone-urilor.

Va fi interesant de văzut dacă telefoanele cu acest tip nou de încărcare vor depăşi excelenta performanţă a lui Galaxy S6 Edge+, care la testele Mobilissimo.ro a doborât recorduri. Totul începea cu Qualcomm Quick Charge 1.0, care încarcă terminalele cu până la 40% mai rapid, apoi după un an venea Quick Charge 2.0, care creştea eficienţa cu 75%, iar acum e rândul variantei 3.0.

Qualcomm afirmă că nouă tehnologie poate încărca handseturile de până la 4 ori mai rapid decât încărcătoarele convenţionale. Viteza de încărcare a crescut cu 38% faţă de Quick Charge 2.0 şi s-a dublat faţă de versiunea 1.0. E folosit aici Intelligent Negotiation for Optimum Voltage (INOV), un algoritm care îi permite unui terminal să stabilizeze nivelul optim de energie necesar pentru încărcare la un moment dat.

Şi gamele de voltaj au crescut, oscilând între 3.6V şi 20V. Qualcomm anunţa şi compatibilitate inversă cu Quick Charge 1.0 şi 2.0 pentru producătorii de handseturi şi posibilitatea de integrare în porturi USB Type-C şi conectori proprietari. Tehnologia a fost confirmată drept suportată pe chipseturile Snapdragon 820, 620, 618, 617 şi 430.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×