Qualcomm ar urma să respingă oferta Broadcom de preluare, aparent doreşte o sumă mai mare

1.116 ori
<b>Qualcomm ar urma să respingă oferta Broadcom de preluare, aparent doreşte o sumă mai mare</b>S-a vorbit în ultima săptămână și despre oferta propusă de către Broadcom pentru achiziția Qualcomm, aceasta constând în suma de 130 milioane de dolari. Aflăm astăzi că americanii nu ar fi mulțumiți cu oferta propusă, așa că au de gând

Cu o săptămână în urmă scriam despre oferta celor de la Broadcom pentru preluarea Qualcomm, la suma de 130 de miliarde de dolari, iar azi aflăm că tranzacţia nu merge deloc lin şi e deocamdată anulată. Qualcomm nu este mulţumită de suma oferită şi are de gând să refuze oferta.

Sursele celor de la Reuters scriu că oficialii de vârf de la Qualcomm doresc respingerea ofertei pentru creatorul de chipset-uri Snapdragon. Broadcom oferă practic 70 de dolari per acţiune, care deşi e o sumă mare, aparent subevaluează potenţialul Qualcomm cumva. Sunt ignorate şi potenţialele piedici la nivel de reglementări ce trebuie realizate. Obiecţiile vor fi date publicităţii chiar azi, într-un anunţ oficial, deşi ar putea veni şi mai târziu pe parcursul săptămânii, pentru că au loc discuţii intense la vârful organigramei.

Broadcom joacă tare şi a pregătit deja propuneri de alţi directori pentru Qualcomm, dar şi o ofertă mai generoasă. Dacă acţionarii Qualcomm vor să treacă peste capetele şefilor vor putea să îi demită şi să accepte oferta. Maşinaţiuni de genul apăruseră şi când Samsung prelua Harman şi sunt obişnuitele "fiţe" de domnişoară pe care trebuie să le facă orice companie în actul nupţial.

Indiferent cum se va termina înţelegerea dintre companii, verdicul îl dau tot autorităţile, mai ales cele antitrust. Sunt sigur că vom vedea regulatorii chinezi/taiwanezi luptând cu toate mijloacele posibile pentru a nu pune în pericol businessurile TSMC, Kirin sau MediaTek.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×