Qualcomm doreşte integrarea unor amplificatoare şi convertoare HiFi pe dongle-urile căştilor USB Type-C

1.201 ori
<b>Qualcomm doreşte integrarea unor amplificatoare şi convertoare HiFi pe dongle-urile căştilor USB Type-C</b>Atunci când numele Qualcomm nu este implicat în știri care fac referire la o posibilă vânzare sau un nou proces deschis contra Apple, reușim să aflăm și la ce mai lucrează gigantul american. Astăzi aflăm că Qualcomm

Qualcomm a înţeles că trendul actual dictează ca producătorii de smartphone-uri să realizeze terminale fără jack audio, căruia îi ia locul portul USB Type-C. Cu toate acestea căştile cu conector USB Type-C nu sună cu mult mai bine decât cele clasice. Qualcomm are rezolvarea totuşi, propunând un mecanism special de amplificare şi convertire.

Qualcomm

După cum probabil ştiţi deja, majoritatea telefoanelor moderne fără jack audio sosesc şi cu un dongle adaptor de la USB Type-C la 3.5 mm. Aceste adaptoare includ şi amplificatoare, dar nu unele de calitate. Qualcomm a creat o componentă numită AQT1000, o versiune nouă bazată pe Qualcomm WCD9341 Aqustic, un combo de codec, amplificator şi DAC.

Qualcomm

Noul mecanism suportă playback pentru toate formaturile audio, inclusiv 32 bit şi 384 KHz şi chiar şi mai puţin cunoscutul format numit DSD. Cu noua tehnologie se poate atinge un dynamic range teoretic de 123 dB şi un THD+N de minus 105 dB, toate cifre bunicele. Qualcomm a mai creat încă o componentă bazată pe codecul Aqstic, care va ajunge chiar pe căştile USB Type-C, cu avantaje precum consum scăzut, suport pentru anulare activă a zgomotului de fond şi înregistrare audio avansată.

Toate acestea pentru un sunet Hi-Fi de top. Acest avans tehnologie pare oarecum futil, având în vedere salturile mari pe care le fac căştile wireless, cu aptX HD, Bluetooth 5.0 şi alte evoluţii.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×