Qualcomm bate palma cu Lenovo, Xiaomi, Oppo alţi producători chinezi; Furnizează tehnologie 5G pe 2 miliarde de dolari

3.688 ori
<b>Qualcomm bate palma cu Lenovo, Xiaomi, Oppo alţi producători chinezi; Furnizează tehnologie 5G pe 2 miliarde de dolari</b>Qualcomm a fost personajul negativ al săptămânii, compania fiind amendată cu aproape 1 miliard de euro de Comisia Europeană. Acum aflăm că producătorul de chipset-uri e gata să îşi recupereze suma, ba şi mai mult de atât, prin intermediul unor parteneriat

Qualcomm a fost personajul negativ al săptămânii, compania fiind amendată cu aproape 1 miliard de euro de Comisia Europeană. Acum aflăm că producătorul de chipset-uri e gata să îşi recupereze suma, ba şi mai mult de atât, prin intermediul unor parteneriate proaspete, cu producători de telefoane din China.

Acum aflăm că proprietarul lui Snapdragon a semnat o înţelegere pe 2 miliarde de dolari cu Lenovo, Xiaomi, Oppo, Vivo, ZTE şi alte companii din China. E vorba despre furnizarea de componente necesare pentru implementarea tehnologiei 5G, dar şi de soluţii tehnologice. Practic acele firme chineze se obligă să cumpere componente numai de la Qualcomm în următorii 3 ani.

Pe viitor acest parteneriat ar putea ajuta Qualcomm să îşi garanteze implementarea de chipset-uri Snapdragon pe telefoanele chinezilor. Odată cu această mutare, acţionarii companiei ar putea fi convinşi să nu vândă producătorul de chip-uri către Broadcom. În ultimul an, pe lângă oferta de 130 de miliarde de dolari de la Broadcom, Qualcomm a avut pe cap şi multiple procese cu Apple şi dezvoltarea lui Snapdragon 845.

Acum cu ocazia parteneriatului cu chinezii, Qualcomm va furniza componente front end (RFFE) de tip "modem to antenna", care permit realizarea de terminale mobile. Sunt incluse switch-uri, module, tunere de antene, multi mode PA, envelope trackere, amplificatoare de semnal şi multe altele.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×