Qualcomm şi Samsung îşi anunţă colaborarea în zona 5G, vor face schimb de licenţe tehnologice

924 ori
<b>Qualcomm şi Samsung îşi anunţă colaborarea în zona 5G, vor face schimb de licenţe tehnologice</b>Astăzi Samsung și Qualcomm au avut un anunț de făcut, acela că au încheiat o colaborare în zona 5G urmând a face schimb de licențe tehnologice în acest departament. Practic este vorba despre o licențiere reciprocă din care cele două părți

Dacă Qualcomm şi Apple nu mai pot colabora, având prea multe procese pe rol, Samsung nu are nici o problemă în lucrul cu creatorul chipset-urilor Snapdragon. Cele două firme tocmai au semnat o nouă înţelegere de licenţiere reciprocă şi vor colabora şi la proiecte 5G.

Samsung a semnat în 2009 o înţelegere cu Qualcomm, care acoperea atât tehnologia 3G, cât şi 4G. Era vorba pe atunci de utilizarea brevetelor pentru tehnologiile CDMA2000, WCDMA, TD-SCDMA şi OFDMA. Sud corenii au plătit 1.3 miliarde de dolari pentru a folosi acele brevete timp de 15 ani. Existau şi tarife extra care nu au fost dezvăluite. Acum aflăm că acel contract a fost extins pentru a acoperi mai multe tehnologii de reţea şi infrastructura.

Samsung va continua să plătească un procent din vânzările de telefoane către Qualcomm, plus taxele aferente tehnologiilor şi sumele pentru chip-urile cumpărate. Qualcomm avea şi ceva probleme în Coreea de Sud, fiind amendată cu 825 de milioane de dolari după o investigaţie de 3 ani. Producătorul de chipset-uri a fost acuzat de monopol, iar Samsung a fost citată ca martor în investigaţie.

Samsung îşi retrage acum participarea în proces, iar Qualcomm ar putea scăpa fără amendă. În ultima vreme Qualcomm a încercat să rezolve problemele legale apărute, cu Apple şi altele de gen pentru a putea fi cumpărată într-o versiune mai curată de către Broadcom. Încă nu e clar dacă se va concretiza achiziţia, mai ales că nu sunt semne în acea direcţie nici cu noul comitet directoral Qualcomm.

Samsung şi Qualcomm au început să aibă o relaţie strânsă de când Sammy a dat o mână de ajutor pentru realizarea lui Snapdragon 820. De atunci cele două companii au început să colaboreze tot mai des şi eficient. Recent Qualcomm a semnat și cu marii producători de telefoane din China, tot pentru furnizarea de tehnologie 5G.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×