Qualcomm şi Samsung îşi anunţă colaborarea în zona 5G, vor face schimb de licenţe tehnologice

938 ori
<b>Qualcomm şi Samsung îşi anunţă colaborarea în zona 5G, vor face schimb de licenţe tehnologice</b>Astăzi Samsung și Qualcomm au avut un anunț de făcut, acela că au încheiat o colaborare în zona 5G urmând a face schimb de licențe tehnologice în acest departament. Practic este vorba despre o licențiere reciprocă din care cele două părți

Dacă Qualcomm şi Apple nu mai pot colabora, având prea multe procese pe rol, Samsung nu are nici o problemă în lucrul cu creatorul chipset-urilor Snapdragon. Cele două firme tocmai au semnat o nouă înţelegere de licenţiere reciprocă şi vor colabora şi la proiecte 5G.

Samsung a semnat în 2009 o înţelegere cu Qualcomm, care acoperea atât tehnologia 3G, cât şi 4G. Era vorba pe atunci de utilizarea brevetelor pentru tehnologiile CDMA2000, WCDMA, TD-SCDMA şi OFDMA. Sud corenii au plătit 1.3 miliarde de dolari pentru a folosi acele brevete timp de 15 ani. Existau şi tarife extra care nu au fost dezvăluite. Acum aflăm că acel contract a fost extins pentru a acoperi mai multe tehnologii de reţea şi infrastructura.

Samsung va continua să plătească un procent din vânzările de telefoane către Qualcomm, plus taxele aferente tehnologiilor şi sumele pentru chip-urile cumpărate. Qualcomm avea şi ceva probleme în Coreea de Sud, fiind amendată cu 825 de milioane de dolari după o investigaţie de 3 ani. Producătorul de chipset-uri a fost acuzat de monopol, iar Samsung a fost citată ca martor în investigaţie.

Samsung îşi retrage acum participarea în proces, iar Qualcomm ar putea scăpa fără amendă. În ultima vreme Qualcomm a încercat să rezolve problemele legale apărute, cu Apple şi altele de gen pentru a putea fi cumpărată într-o versiune mai curată de către Broadcom. Încă nu e clar dacă se va concretiza achiziţia, mai ales că nu sunt semne în acea direcţie nici cu noul comitet directoral Qualcomm.

Samsung şi Qualcomm au început să aibă o relaţie strânsă de când Sammy a dat o mână de ajutor pentru realizarea lui Snapdragon 820. De atunci cele două companii au început să colaboreze tot mai des şi eficient. Recent Qualcomm a semnat și cu marii producători de telefoane din China, tot pentru furnizarea de tehnologie 5G.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×