Qualcomm din nou bună de plată! Amendată cu 242 milioane de euro în cadrul unui proces anti-trust

739 ori
<b>Qualcomm din nou bună de plată! Amendată cu 242 milioane de euro în cadrul unui proces anti-trust</b>Cu toate că recent și-a încheiat disputele legale cu gigantul Apple, Qualcomm are din nou probleme în instanță, în cadrul unor procese anti-trust de această dată. Descoperim astăzi faptul că producătorul american de cipset-uri

Cu toate că recent și-a încheiat disputele legale cu gigantul Apple, Qualcomm nu scapă de probleme în instanță, de această dată fiind vorba despre un proces anti-trust. Descoperim astăzi faptul că producătorul american de cipset-uri a fost amendat cu suma de 242 milioane de euro pentru abuzul de poziția dominantă în producția de cipset-uri 3G - fapt ce a ieșit la iveală pe seama unei investigații din partea Comisiei Europene.

Suntem informați că acest caz se referă la o perioadă specifică dintre anii 2009 și 2011, atunci când Qualcomm se afla în competiție cu Icera - secțiunea NVIDIA ce activa în zona de modemuri. Cele două companii se întreceau în dezvoltarea de cipuri wireless mai mic și totodată mai eficiente, dar Qualcomm a ales să meargă pe ruta "trișării" dacă o putem numi astfel.

Aparent, investigația CE a scos la iveală că cei de la Qualcomm își vindeau procesoarele către ZTE și Huawei la prețuri mai mici, asta pentru eliminarea competiției. A fost o strategie ce a cimentat poziția dominantă a Qualcomm pe piață și în 2015 NVIDIA avea să cunoască un picaj serios în acest segment de pe piață.

Amenda cea nouă primită de către Qualcomm se ridică la 242 milioane de euro și vă amintim că anul trecut Qualcomm a mai primit o amendă pentru practicile anti-competitive, aceea fiind în valoare de 997 milioane de euro. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×