Qualcomm Snapdragon 835 e deja chipsetul dominant în prima jumătate a lui 2017 în zona mobile; Cererea e foarte mare

1.813 ori
<b>Qualcomm Snapdragon 835 e deja chipsetul dominant în prima jumătate a lui 2017 în zona mobile; Cererea e foarte mare</b>Era de așteptat ca lansarea procesorului Qualcomm Snapdragon 835 să trezească un mare interes în rândul producătorilor de smartphone-uri, aceștia dorind să lanseze pe piață terminale flagship echipate cu acest chipset. Astăzi se confirmă bănuiala și aflăm

Qualcomm îşi continuă dominaţia în zona smartphone, livrând cele mai puternice, cele mai dorite şi cele mai populare chipset-uri. 2016 ne-a adus generaţia Snapdragon 820, foarte apreciată de public, reviewuri şi în benchmark-uri, iar Snapdragon 835 îi calcă pe urme cu brio. Surse din presă asiatică şi analişti indică deja că acest chipset va conferi celor de la Qualcomm dominaţia asupra pieţei în prima jumătate a acestui an.

Bazat pe procesul de 10 nm şi având la bază şi experienţa Samsung, acest CPU nu are rival, nici de la MediaTek şi al său Helio X30 de 10 nm şi nici de la Huawei şi Kirin-urile sale. Doar Apple şi TSMC ne pot propune un chip pe măsură, dar asta în a doua parte a anului. Deocamdată avem un singur telefon confirmat oficial cu acest chipset, Sony Xperia XZ Premium şi şanse de 99.9% ca şi Galaxy S8 să vină cu el.

De fapt restul companiilor trebuie să aştepte după Samsung, ei având dreptul de "prima nocta" la acest chipset. Pe lista de aşteptare se află şi flagshipul viitor Oppo, Xiaomi Mi 6, Moto Z (2017), Nokia 8 şi alte câteva modele cu pretenţii. LG G6 s-a grăbit să debuteze cu Snapdragon 821, pentru a nu depinde de nimeni, iar de la HTC nu avem veşti legat de vreun flagship, deşi sunt şanse ca HTC 11 să apară totuşi în curând cu acelaşi chipset Qualcomm. 

Practic nimic nu mai poate opri Qualcomm, mai ales că nici preţul noului Snapdragon nu e chiar uriaş, la sub 40 de dolari, ceea ce pune şi mai mare presiune pe rivali.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×