Apple ar putea muta producţia de iPhone din China în Vietnam

Autor:  | Publicat în:  Apple  Financiare 1.254 ori
<b>Apple ar putea muta producţia de iPhone din China în Vietnam</b>Chiar dacă Trump şi preşedintele chinez s-au înţeles să pună pe pauză războiul comercial cel puţin 90 de zile, frământările continuă pentru Apple. Ştiţi probabil că firmă din Cupertino apelează la Foxconn pentru producţia de iPhone-uri, dar pe viitor ar..

Chiar dacă Trump şi preşedintele chinez s-au înţeles să pună pe pauză războiul comercial cel puţin 90 de zile, frământările continuă pentru Apple. Ştiţi probabil că firmă din Cupertino apelează la Foxconn pentru producţia de iPhone-uri, dar pe viitor ar putea să îşi mute producţia din China în Vietnam.

Foxconn este un colos, care a produs de-a lungul timpului consolele PlayStation 3 şi 4, Nintendo Wii U, iPad-uri, iPod-uri, BlackBerry-uri, Kindle-uri şi chiar roboţi industriali. Fabrica din Shenzhen, China este vitală pentru Apple, dar noile tarife aplicate de Statele Unite şi de chinezi ca replică ar putea duce la mutarea producţiei în Vietnam.

Informaţiile vin de la Reuters, iar Vietnam şi Thailanda sunt pe listă scurtă pentru aceasta mutare. Din ce ştiu şi Harley Davidson lua în calcul producţia de motociclete în Thailanda. Nu vă imaginaţi că Foxconn iese în pierdere în vreun fel, pentru că această firmă îşi va ridica fabrica în ţara aleasă de Apple. Unul dintre oficialii de stat din Vietnam a confirmat pentru Reuters că se poartă discuţii cu Foxconn şi Apple.

Astfel de lucruri nu se întâmplă peste noapte şi e nevoie de multe miliarde de dolari investite şi de timp. Orice mutare de gen vine cu riscuri de scădere a calităţii, pe care firme ca Apple nu le pot tolera. Rămâne şi spectrul unui iPhone produs în SUA, dar decizia ar împinge preţurile pentru iPhone şi la sume de 2.000 de dolari.

Material Video Promovat

(Huawei P30 Pro Review, detalii aici)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×