Qualcomm Snapdragon S4, procesorul smartphone-urilor de maine

Autor:  | Publicat în:  Qualcomm 1.519 ori
<b>Qualcomm Snapdragon S4, procesorul smartphone-urilor de maine</b>Qualcomm tocmai a anuntat astazi un nou procesor, care probabil va deveni extrem de popular pe smartphone-urile anului viitor. Este vorba despre Snapdragon S4, bazat pe o tehnologie de productie de 28 nm si folosindu-se de noul CPU Krait de la Qualcomm....

Qualcomm tocmai a anuntat astazi un nou procesor, care probabil va deveni extrem de popular pe smartphone-urile anului viitor. Este vorba despre Snapdragon S4, bazat pe o tehnologie de productie de 28 nm si folosindu-se de noul CPU Krait de la Qualcomm.

Avantajul aici este ca un procesor de 28 nm inseamna nu doar dimensiune redusa fata de versiuneade 45 nm, ci si consum redus, deci viata bateriei telefoanelor viitoare va creste. Arhitectura lui Krait va aduce o imbunatatire de performanta de 60% fata de actuala serie Qualcomm Scorpion. Frecventele inregistrate vor varia intre 1.5 si 2.5 GHz, aceasta din urma reprezentand un record pentru orice terminal mobil al momentului, chiar si cu overclocking.

Noul sistem SoC implica si multiprocesare cu asincronicitate si memorie dual channel. In ce priveste chipsetul grafic, acesta este un Adreno 225, care aduce o crestere de performanta de 50% fata de predecesorii sai. In plus, acest Adreno ofera si suport pentru DirectX 9.3, windows 8 si OpenGL ES 1.1 si 2.0.

De asemenea Snapdragon S4 va fi versatil si va oferi si conectivitate LTE de pana la 100 Mbps, o performanta impresionanta si pentru standardele lumii moderne.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×