Ratingul Standard & Poor pentru Nokia scade; viitorul se arata negru pentru finlandezi

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.073 ori
<b>Ratingul Standard & Poor pentru Nokia scade; viitorul se arata negru pentru finlandezi</b>Predictiile cu privire la rezultatele financiare ale celor de la Nokia au fost trecute in stadiul de "Negative", in loc de "Stabile" de catre sistemul de ratinguri Standard & Poor. Aceste predictii negative indica o deteriorare a distantei dintre Nokia si...

Predictiile cu privire la rezultatele financiare ale celor de la Nokia au fost trecute in stadiul de "Negative", in loc de "Stabile" de catre sistemul de ratinguri Standard & Poor. Aceste predictii negative indica o deteriorare a distantei dintre Nokia si competitorii sai, pe fondul crizei economice care a debutat in 2008.

Matthias Raab, analist de credit la Standard & Poor afirma ca aceste noi ratinguri indica faptul ca evolutia celor de la Nokia, la capitolul profitabilitate va fi stagnata de competitia dura pe piata smartphone-urilor. In plus, finlandezii nu dispun inca de un terminal high-end cu care sa cucereasca piata.

In luna iunie a acestui an compania si-a scazut predictiile pentru evolutia segmentului Terminale si Servicii de la 11-13% la 9-12%, pentru trimestrul 2 al acestui an. Totusi, avantajul celor de la Nokia il reprezinta pozitia de lider pe piata telefoniei mobile, eficienta sa, un fond net de 5 miliarde de euro si o proprietatea intelectuala vasta.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×