RCS & RDS doreşte să aplice o suprataxa pentru serviciile utilizate de proprii clienţi în roaming în UE

Autor:  | Publicat în:  RCS & RDS  Digi Mobil  ANCOM 5.213 ori
<b>RCS & RDS doreşte să aplice o suprataxa pentru serviciile utilizate de proprii clienţi în roaming în UE</b>RCS & RDS este operatorul cu cele mai mici tarife la telefonia mobilă pe piaţa locală, probabil şi motivul pentru care a anunţat o intenţie de suprataxare. E vorba despre suprataxarea serviciilor utilizate de clienţii săi în roaming în UE.

RCS & RDS este operatorul cu cele mai mici tarife la telefonia mobilă pe piaţa locală, probabil şi motivul pentru care a anunţat o intenţie de suprataxare. E vorba despre suprataxarea serviciilor utilizate de clienţii săi în roaming în UE.

După cum ştiţi începând cu această lună vom putea vorbi în roaming în UE la tarife fix ca în România. Ei bine, RCS & RDS ar fi solicitat totuşi ANCOM să aplice o suprataxa pe o perioadă de 12 luni pentru serviciile de comunicaţii folosite de clienţii proprii în roaming în comunitatea UE şi SEE. Informaţiile vin de la oficialii autorităţii, citaţi de către Hotnews.ro.

Totuşi, RCS & RDS are acoperire legală, deoarece conform regulamentului european furnizorii pot solicita autorităţii lor telecom o autorizaţie pentru suprataxa. Acest lucru se întâmplă doar dacă furnizorul "nu poate susţine comercial servicii de tip Roam like at home". ANCOM analizează cererea deocamdată şi va reveni cu un răspuns. Trebuie spus RCS & RDS (Digi Mobil) a avertizat din timp ca eliminarea tarifelor de roaming îi va afecta negativ businessul.

Începând de la 15 iunie 2017 europenii vor putea să telefoneze, să trimită mesaje şi să consume date de pe mobil atunci când călătoresc în UE, la tarife ca în ţara lor. RCS & RDS avea la final de 2016 3.2 milioane de clienţi ai serviciilor mobile în România. ANCOM a oferit şi o actualizare în ultima vreme legat de nouă reglementare UE şi la libertatea de comunicare în UE.

Se pare că furnizorii pot percepe totuşi suprataxe în Europa, dacă depăşim "limite de utilizare rezonabilă". Aşteptăm o clarificare a cazurilor şi limitelor acestor servicii în zilele viitoare. Între timp avem aici câteva precizări.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×