SUA presează Coreea de Sud să respingă produsele Huawei; Presiune mare şi pe firme japoneze precum Panasonic

1.758 ori
<b>SUA presează Coreea de Sud să respingă produsele Huawei; Presiune mare şi pe firme japoneze precum Panasonic</b>Un nou episod din scandalul "SUA versus Huawei" se desfăşoară astăzi, de această dată cu etapa pe Coreea de Sud. Statele Unite au început să pună mai nou presiune pe sud coreeni pentru a înceta colaborările cu Huawei

Un nou episod din scandalul "SUA versus Huawei" se desfăşoară astăzi, de această dată cu etapa pe Coreea de Sud. Statele Unite au început să pună mai nou presiune pe sud coreeni pentru a înceta colaborările cu Huawei. Asta deşi Huawei abia a ajuns recent la un acord cu Samsung, după dispute legate de brevete.

Oficialii din SUA au făcut lobby în Coreea de Sud pentru ca firmele de acolo să nu mai folosească tehnologie Huawei. Un oficial american i-ar fi spus unui omolog sud coreean de la un operator local că Huawei nu ar trebui să aibă componente în zonele sensibile din Coreea de Sud. E vorba despre LG Uplus Corp aici, care foloseşte echipament chinez. Coreea de Sud este un aliat tradiţional al Statelor Unite, dar are o relaţie foarte strânsă cu China, unde realizează un sfert din exporturile sale, sau cel puţin aşa stau lucrurile în 2019. 

Se pune presiune şi în alte naţiuni asiatice precum Japonia. Panasonic spre exemplu insistă că nu a suspendat colaborarea cu Huawei, deşi dăduse o altă declaraţie recent în care spunea că a oprit livrările de componente spre Huawei. Japonezii furnizează componente electronice spre gigantul aflat în necaz, iar între timp operatori din Japonia şi UK au început să spună că vor amâna lansările de telefoane ale chinezilor.

Operatorul britanic EE spre exemplu a declarat că va renunţa la echipamentele Huawei. Între timp în Japonia operatorii NTT DoCoMo, KDDI şi SoftBank au primit spectrul 5G luna trecută, deci se pregătesc de un pas mare spre 5G. Huawei ar fi un candidat bun pentru a le furniza echipamente, dar acum deal-ul a rămas în aer.

Cum Huawei nu mai poate să producă procesoare cu tehnologie ARM, dacă pierde şi accesul la memorii, stocare sau baterii, atunci e Game Over cu adevărat.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×