Redactorul șef Engadget, Tim Stevens se află În România și a răspuns la Întrebările noastre! Despre PR, gadgeturi și multe altele!

Autor:  | Publicat în:  Interviu Mobilissimo 1.463 ori
<b>Redactorul șef Engadget, Tim Stevens se află În România și a răspuns la Întrebările noastre! Despre PR, gadgeturi și multe altele!</b>Sunt sigur că ați auzit de site-ul Engadget.com, o sursă importantă pentru știri despre gadgeturi, tablete și telefoane, plus informații în premieră despre Apple, Microsoft și rivalii lor. Ei bine, iată că redactorul șef de la&nbsp;Engadget,...

Sunt sigur că ați auzit de site-ul Engadget.com, o sursă importantă pentru știri despre gadgeturi, tablete și telefoane, plus informații în premieră despre Apple, Microsoft și rivalii lor. Ei bine, iată că redactorul șef de la Engadget, Tim Stevens se afla acum în România la invitația Ziarului Financiar, fiind vorbitor la evenimentul ZF Digital. Cu această ocazie Tim a răspuns și la întrebările noastre și ale altor specialiști din domeniul IT, folosind contul de Twitter Vodafone (@vodafonebuzz).

Iată cum sună întrebările și răspunsurile care au ieșit în evidență:

Mobi: Cum reușiți să realizați live blogging de la eveniment, atunci când nu merge conexiunea 3G și WiFi?
Tim:întotdeauna avem un backup. Avem la noi două modemuri, 3G și LTE în două rețele diferite. Uneori vom schimba providerul în timpul transmisiunii.

Mobi: De câți oameni e nevoie pentru live blogging? Foto, video și scris.
Tim:Dacă te cheamă Darren Murph le poți face pe toate de unul singur. Altfel, ar fi nevoie de doi oameni, dar 3 este ideal.

Mobi: Aveți relații bune/normale cu toți producătorii de telefoane?
Tim:Da, avem. încercăm să lucrăm îndeaproape cu toți și să fim respectuoși, dar cel mai important este să rămânem independenți.

Mobi: Probabil primiți și telefoane pentru testare înainte să fie anunțate oficial
Tim:Câteodată primim, dar de obicei avem sursa @tnkgrl care ne oferă cele mai noi gadgeturi.

Mobi: Vă stresează PR-ul să trimiteți gadgeturile înapoi? în România se întâmplă asta des.
Tim:Depinde de agenția de PR. De obicei sunt destul de relaxați, ceea ce e bine. Mă așteaptă un maldăr de cutii chiar acum în biroul meu.

Mobi: Aveți numeroase terminale pentru testarea de aplicații. Toate sunt cumpărate sau sunt lăsate de către producători?
Tim:Păstrăm unele dintre ele pentru evaluări pe durate mai lungi și testare. Totuși, toate se întorc la producători sau sunt date ca premii.

Ionuț Bălan (mobzine.ro): Care este strategia voastră: să scrieți întâi sau să faceți cel mai bun review pentru un produs?
Tim:Ambele! Avem atât zona de știri, cât și primele impresii publicate foarte rapid, dar și review-uri ample și detaliate.

Boioglu (boio.ro): Care este echipamentul necesar pentru o sesiune de live blogging? De câte camere, laptopuri și telefoane e nevoie?
Tim:Două laptopuri, baterii externe, cel puțin o cameră sau două, două modemuri WWAN, cablu Ethernet și adaptor, alimentatoare.

Ionuț Bălan: Cât timp testați un produs înainte de a realiza un review?
Tim:Depinde de produs. în mod ideal ar fi o săptămână, poate mai mult, dar uneori avem doar o zi sau două.

Ionuț Bălan: Testați și mostre sau doar produse comerciale?
Tim:Ocazional primim și mostre/prototipuri, dar avem grijă să fie mereu variante cu aceleași specificații ca versiunea de retail. în 99% din cazuri este vorba despre versiunea de retail, totuși. Asta preferăm și noi.

Alex (mobilissimo.ro): Cum alegeți ce scurgeri de informații să publicați și ce să ignorați? Unele vă pot provoca probleme cu marile companii.
Tim:Asta e o întrebare grea. Aproape întotdeauna publicam lucruri de care suntem siguri, sau lucruri care nu încălca un NDA. Dacă noi nu o facem , o face altcineva.

Alex: Care credeți că e lungimea ideală a unui video review?
Tim:între 3 și 5 minute în medie.

Ionuț Bălan: Care este cel mai prost produs testat?
Tim:Grid10, o tabletă dezamăgitoare.

Ionuț Bălan: și cel mai bun produs?
Tim:Mercedes SLS Roadster. Dar mai multe despre asta pe site... :)

Iată oameni buni, ați auzit chiar de la șeful Engadget cum se face treaba în jurnalismul tech/IT în afară. Am văzut și care ar trebui să fie relația ideală cu PR-ul și cu producătorii de telefoane, adică să nu fim grăbiți să testăm produse în doar 1-2 zile, ci să avem măcar o săptămână. Am aflat și de ce e nevoie pentru live blogging, adică de o echipă și multe gadgeturi. Trebuie să recunosc că în România mai avem până la a atinge relației PR - reviewer din afară, dar pe partea noastră la Mobilissimo.ro aspirăm să vă oferim măcar 80% din feelingul plăcut pe care îl ai când citești Engadget. Sperăm că v-a iluminat această discuție.

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×