Review Panouri Solare Portabile Colia Power: modelele Photo S4W, Pro și Deluxe strălucesc la alimentarea neconvențională (Video)

Autor:  | Publicat în:  Accesorii 2.151 ori
<b>Review Panouri Solare Portabile Colia Power: modelele Photo S4W, Pro și Deluxe strălucesc la alimentarea neconvențională (Video)</b>Iată-ne din nou cu un review neobișnuit de gadget, de această dată o serie de panouri solare fiind vedete la Mobilissimo.ro. Ați avut zilele trecute un teaser informațional&nbsp;din partea colegului Claudiu Sima, iar astăzi sus semnatul, Alex...

Iată-ne din nou cu un review neobișnuit de gadget, de această dată o serie de panouri solare fiind vedete la Mobilissimo.ro. Ați avut zilele trecute un teaser informațional din partea colegului Claudiu Sima, iar astăzi sus semnatul, Alex Stănescu vă prezintă recenzia acestor accesorii. Din start trebuie menționat că e vorba de panouri solare Colia Power, iar ele nu implică o baterie internă, ci alimentare directă a terminalelor mobile.

Colia Power este o gamă de panouri solare portabilă de mici dimensiuni care pot încărca un dispozitiv via USB. Gadgeturile Colia pe care le vedeți aici sunt produse la noi în țară și au rolul de a folosi energia solară, pe care o transformă în electricitate. Puteți să cumpărați aceste produse pe FunGadgets.ro, iar trecând la analiza acestora primul model este Colia Power Photon S4W, care costă 198 lei.

El este un model economic, menit mai degrabă încărcării unei baterii externe decât a unui device mobil direct. Panoul generează în medie 400 mA și poate ajunge la un maximum de 600 mAh în condiții ideale. Acest device e proiectat să încarce baterii externe și folosește panouri solare mono cristaline cu randament de 12% în transformarea energiei solare în electricitate.

Colia Power Photon S4W

Grosimea acestui device este de 17 mm, iar materialul său exterior este rezistent la uzura și zgârieturi. Panoul este cauciucat la interior, pentru a evita infiltrarea apei și este protejat și de apă și de șocuri. Următoarea versiune de astfel de alimentator cu celule fotovoltaice este Colia Power Photon E7W Pro, protagonistul clipului de mai jos.

Acesta generează curent de până la 1.2 A și are un preț de 349 lei. El oferă un randament de 21.5% și funcționează și la asfințit sau în soare ascuns de nori. La interior are un material care disipa căldura solară printr-un sistem de fagure bine gândit. Pentru încărcarea eficientă lumina trebuie să cadă la un unghi de 90 de grade pe suprafața panoului, iar regula se aplică pentru toate cele 3 modele.

Umbra va scădea randamentul cu 40, până la 80%. Ultima versiune este cea de lux, Colia Power Photon B7W Deluxe, care are o reducere specială și costă 450 de lei. Ea face parte din clasa business de produse și vine cu piele naturală la exterior. Materialul este excelent pentru protecția termină, iar randamentul este de 21.5% în acest caz.

Panouri Solare Portabile

Grosimea produsului este de 17 mm închis, iar aceste accesorii de mai sus sunt ideale dacă vreți să călătoriți, dacă vă plac drumețiile sau vor fi bune la îndemâna celor care muncesc în zone izolate, fără alimentare accesibilă. Rețineți că am testat încărcarea panourilor de la soare cu dinți în luna decembrie și am fost încântați de rezultate, deci vă dați seama ce bun e randamentul în iunie.

Mai trebuie menționat că un iPhone 4s de exemplu se încarcă în o oră și 40 de minute de la 10% la 100% folosind un astfel de panou solar. Accesoriile sunt fabricate în România, au protecție ignifugă și au output de 5 V. Modelul de buget cântărește 380 de grame, cel Pro 436 de grame și cel Deluxe 473 grame.

Panouri Solare

Colia face și recomandarea să nu credeți în faimoasele "încărcătoare de laptop" sau alte device-uri cu alimentare solară și dimensiuni mici, care nu au cum cu o suprafață mică să încarce eficient un aparat mare. în plus asocierea unei baterii cu un panou de acest gen e dăunătoare, deoarece se ating temperaturi de multe zeci de grade și bateria poate exploda.

Accesoriile Colia sunt excelente atât ca design, cât și că utilitate, iar modelul Pro e preferatul meu, dacă ar fi să aleg unul.

  • Colia.Power Photon S4W198 lei
  • Colia.Power Photon E7W Pro: 349 lei
  • Colia.Power Photon B7W Deluxe: 450 lei

Panouri solare Colia Power Photon
 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×