Revine problema cu iPhone-urile stricate de un simplu mesaj; Google Project Zero detaliază bugul

1.968 ori
<b>Revine problema cu iPhone-urile stricate de un simplu mesaj; Google Project Zero detaliază bugul</b>Periodic apare acel bug cu un mesaj pe care dacă îl trimiți unui posesor de iPhone, riști să îi brickuiesti telefonul. Acum aflăm prin intermediul cercetătorilor în securitate de la Google Project Zero că iMessage avea o asemenea problemă

Periodic apare acel bug cu un mesaj pe care dacă îl trimiți unui posesor de iPhone, riști să îi brickuiesti telefonul. Acum aflăm prin intermediul cercetătorilor în securitate de la Google Project ZeroiMessage avea o asemenea problemă.

Un mesaj nociv cu un anumit text trimis prin iMessage putea provoca o excepție în sistemul iOS și să compromită un device. Bucata de text era preluată ca string în codul telefonului și ducea la un crash de Springboard. Aceasta este aplicația ce se ocupă de homescreen-ul de pe iOS.

Dacă la Mac defecțiunea produsă de mesaj se lasă cu un restart, pe iPhone se lasă cu o buclă de crash-uri și reporniri. Practic telefonul nu mai răspunde la comenzi și e brickuit. Mai grav de atât, problema nu se rezolvă cu un hard reset. Bug-ul nu e chiar nou, fiind descoperit în aprilie și deja rezolvat de Apple prin iOS 12.3.

Până la acel update, utilizatorii erau nevoiți să reseteze complet telefonul, conectat la PC via iTunes. Cercetătoarea de la Google Project Zero care a găsit acest bug l-a găsit și pe cel din Whatsapp de anul trecut, care le permitea hackerilor să preia controlul asupra aplicației iOS sau Android atunci când răspundeai la un apel video.

Vulnerabilitatea apărea din cauza lui Real Time Transport Protocol.  

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×