Foxconn ar putea produce iPhone-uri în India dacă mai continuă bătălia SUA-China

494 ori
<b>Foxconn ar putea produce iPhone-uri în India dacă mai continuă bătălia SUA-China</b>Nici SUA şi nici China nu par să se fi clintit de pe poziţiile lor, în actualul război comercial pe care îl duc. Cea mai nouă evoluţie vine totuşi de la Foxconn, cel mai mare producător de electronice de pe glob

Nici SUA şi nici China nu par să se fi clintit de pe poziţiile lor, în actualul război comercial pe care îl duc. Cea mai nouă evoluţie vine totuşi de la Foxconn, cel mai mare producător de electronice de pe glob. Compania taiwaneză cu fabrici uriaşe în China are un plan B în caz că americanii escaladează conflictul.

De fapt ideea vine de la Apple în colaborare cu Foxconn şi implică asamblarea iPhone-urilor în afara Chinei. Sau cel puţin a acelor telefoane care urmează să fie vândute pe piaţa din SUA. Foxconn nu stă chiar rău nici în afara Chinei, având acolo 25% din capacitatea sa de producţie, care poate deservi piaţa din SUA. Yong Liu, şef al secţiunii semiconductor de la Foxconn a confirmat acest plan B.

Liu vede India ca locul unde s-ar putea produce iPhone-uri, având în vedere investiţiile Apple şi Foxconn de acolo. Deocamdată Apple nu a solicitat vreo mutare de producţie, dacă va fi cazul există alternative. Între timp Foxconn a început să facă teste de calitate pentru producţia lui iPhone XR la fabrica din India.

Producţia de modele iPhone din India ar urma să înceapă spre finalul acestui an. În 2018 se puneau şi bazele unui plan de a construi o fabrică Foxconn în SUA, în schimbul a 4.5 miliarde de dolari tăieri de taxe şi beneficii de la Guvernul american. Proiectul a rămas totuşi în aer, deşi Foxconn insistă că e totul OK şi că va angaja 2000 de americani până la final de an 2020.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×