RIM brevetează noi tehnologii de alimentare pentru telefoane

Autor:  | Publicat în:  BlackBerry 715 ori
<b>RIM brevetează noi tehnologii de alimentare pentru telefoane</b>Dacă tot nu mai strălucește pe piața smartphone-urilor, Research in Motion, producătorul de terminale BlackBerry se implică acum în dezvoltarea de soluții de alimentare cu energie a acestora. RIM tocmai a aplicat pentru două noi brevete care au...

Dacă tot nu mai strălucește pe piața smartphone-urilor, Research in Motion, producătorul de terminale BlackBerry se implică acum în dezvoltarea de soluții de alimentare cu energie a acestora. RIM tocmai a aplicat pentru două noi brevete care au legătură cu integrarea unei celule de combustibil într-un terminal electronic.

Unul din brevete vizează celula de alimentare și celălalt rama sa metalică pentru integrare în telefon. Problema e aici ca RIM nu are prea mult loc la dispoziție, deci trebuie să creeze o celulă compactă și ușor de integrat în smartphone. Când auzim de astfel de idei bazate pe combustibil lichid ne gândim la metanol sau sau altă sursă inedită de alimentare, care ar oferi o durată mai lungă de funcționare pentru terminalele utilizatorilor. Majoritatea smartphone-urilor noi rezistă cu greu 2-3 zile la o funcționare decentă și dacă le utilizăm intens ele nu prind nici măcar o zi.

RIM poate specula acest aspect și lansa telefoane cu super baterii pe combustibil lichid, dar dacă sistemul de operare rămâne învechit și telefonul butucănos, el nu va tenta prea multă lume. Ați fi dispuși să cumpărați un telefon catalogat drept "urât" pentru a avea o durată de viață a bateriei de o săptămână?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×