RIM prezintă noi funcții ale lui BlackBerry 10 OS În cadrul unei conferințe de presă; Iată prezentarea completă! (Video)

Autor:  | Publicat în:  BlackBerry 1.241 ori
<b>RIM prezintă noi funcții ale lui BlackBerry 10 OS În cadrul unei conferințe de presă; Iată prezentarea completă! (Video)</b>Ieri Research in Motion a avut un eveniment special pentru dezvoltatori sub numele de BlackBerry Jam, în cadrul cărui a prezentat noi funcții ale platformei BlackBerry 10 OS. După cum știți, acest OS are rolul de a salva RIM și a îi aduce din nou...

Ieri Research in Motion a avut un eveniment special pentru dezvoltatori sub numele de BlackBerry Jam, în cadrul cărui a prezentat noi funcții ale platformei BlackBerry 10 OS. După cum știți, acest OS are rolul de a salva RIM și a îi aduce din nou în avantgarda producătorilor de telefoane, cu ajutorul unor noi modele, pe care le vor lansa la începutul anului viitor.

Printre noile funcții prezentate se număra BlackBerry Flow, care oferă o funcție de ferestre minimizate pe ecran, acestea afișând aplicațiile care rulează la un moment dat. Flow permite trecerea printre aplicații fără a fi nevoie să revenim la homescreen și mie așa îmi sună a sistem de multitasking, dacă mă întrebați. O altă funcție nouă este BlackBerry Hub, un sistem de centralizare a mesajlor pe device, care le permite utilizatorilor să administreze mesaje de la mai multe conturi de email, plus BlackBerry Messenger, site-uri de socializare și SMS-uri, toate în aceeași zonă.

Acest Hub are și rol de sistem de notificări, anunțând utilizatorul dacă are programată o întâlnire și oferind și o listă de contacte care vor participa la eveniment. RIM a afirmat și că BlackBerry App World va fi un magazin care nu va include doar aplicații, ci și filme, muzică și seriale, după modelul lui Play Store și iTunes. Lansarea lui BB 10 OS rămâne programată pentru începutul lui 2013 iar testele cu operatorii se vor realiza în această toamnă, deci așteptați-vă la scăpări în perioada următoare.

Revenind la BlackBerry 10 OS, ca să înțelegeți una dintre paradigmele sale de funcționare avem exemplul celor 8 "Active Frames" din primul homescreen, care afișează aplicațiile ce rulează pe telefon. Active Frames sunt listate în ordine cronologică inversă și pot fi închise cu un mic X în colțul dreapta jos. Acestea nu sunt widgeturi sau live tiles ca la Android, respectiv Windows Phone, ci chiar aplicațiile în sine, afișate sub formă de thumbnail.

Mai multe detalii aflați din clipul de mai jos.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×