Roaming cu 70% mai ieftin!

1.109 ori
<b>Roaming cu 70% mai ieftin!</b>Pana in iulie vom beneficia de tarife cu 70% mai mici pentru convorbirile in roaming, in urma unei hotarari a ITRE (Comisia de Industria, Cercetare si Energie) din cadrul Parlamentului European. Noile tarife se aplica pentru statele ce fac parte din...

Pana in iulie vom beneficia de tarife cu 70% mai mici pentru convorbirile in roaming, in urma unei hotarari a ITRE (Comisia de Industria, Cercetare si Energie) din cadrul Parlamentului European.

Noile tarife se aplica pentru statele ce fac parte din Uniunea Europeana si chiar daca facem parte din aceasta organizatie de la 1 ianuarie 2007, se pare ca a existat un amendament pentru excluderea Romaniei din cadrul acestui plan tarifar. Ne aflam pe lista neagra impreuna cu Bulgaria la propunerea europarlamentarului Katarina Batzeli din Grecia, dar amendamentul a fost din fericire respins.

Nu ar trebui sa ne mire faptul ca tara noastra a fost inclusa in acest nou plan tarifar, avand in vedere ca rata autohtona de penetrare a telefoniei mobile este de peste 80%. Amendamentele mentionate anterior ar fi reprezentat o discriminare pentru orice cetatean roman, dar si un impediment serios pentru turistii care poposesc pe teritoriul tarii noastre.

Astfel, un furnizor nu poate impune un pret total (fara TVA) pentru initiererea unui apel ce utilizeaza servicii de roaming mai mare de 175% din tariful en gros maxim pentru acel apel. In cazul primirii unui apel in roaming intr-o tara vizitata, utilizatorul nu va trebui taxat cu un tarif total care sa depaseasca 66% din tariful en gros maxim pentru acel apel.

Utilizatorii vor putea de asemenea alege tarife diferite din cadrul ofertei operatorului, daca le considera mai avantajoase. Tariful european sugerat la ora actuala este de 0.5 centi pentru apelurile in iesire si 0.25 centri pentru cele in intrare. Se vor mai face dezbateri pe aceasta tema in cadrul sedintelor Parlamentului European din mai si iunie 2007.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×