România iese din TOP 10 țări cu viteză mare de acces la internet

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.503 ori
<b>România iese din TOP 10 țări cu viteză mare de acces la internet</b>România stă bine în ce privește conexiunile la internet. Sunt numeroase studii de gen și mereu ne încadram în TOP 10 mondial. Asta și pentru că țara noastră are o infrastructură mai nouă ce atinge viteze decente. &nbsp; Ultimul raport al...

România stă bine în ce privește conexiunile la internet. Sunt numeroase studii de gen și mereu ne încadram în TOP 10 mondial. Asta și pentru că țara noastră are o infrastructură mai nouă ce atinge viteze decente.

Ultimul raport al Akamai scoate România din TOP 10. Pe primul loc se situează Coreea de Sud cu viteza medie de 14 Mbps. Urmează Japonia, Hong Kong pe locul 3, Letonia, Elveția, Olanda, Cehia, Statele Unite ale Americii, Suedia și Finlanda. Ultima viteză din top este de 7.1 Mbps, iar România are 7 Mbps. Rămâne aproape de locurile fruntașe.

România iese din TOP 10 țări cu viteză mare de acces la internet

M-am gândit că ar fi util să facem un compendiu de teste cu Speed Test. înțeleg că România are 7 Mbps în medie. Cu populara aplicație de benchmark pentru viteza web am atins: 83.32 Mbps la download și 59.41 Mbps la upload. Știu că Speed Test nu-i un test care să fie luat ca eșantion, dar poate reprezenta un punct de pornire. Să nu uit a preciza că internetul vine de la RCS-RDS la 39 de lei pe lună cu 100 Mbps promiși în abonament, laptop ASUS U36 conectat la un router D-Link care suportă via Wi-Fi până la 300 Mbps.

Cât ați scos în Speed Test? Sunteți mulțumiți de calitatea serviciului de internet?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×