Romania sustine reorganizarea ANRCTI in fata UE

Autor:  | Publicat în:  ANRCTI 1.122 ori
<b>Romania sustine reorganizarea ANRCTI in fata UE</b>Ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Karoly Borbely a trimis ieri o scrisoare Comisarului European Viviane Reding in care exprima sustinerea Romaniei fata de reorganizarea ANRCTI, ne informeaza dailybusiness. Scrisoarea vine ca raspuns la...

Ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Karoly Borbely a trimis ieri o scrisoare Comisarului European Viviane Reding in care exprima sustinerea Romaniei fata de reorganizarea ANRCTI, ne informeaza dailybusiness.

Scrisoarea vine ca raspuns la una similara, trimisa de Comisarul Reding, in care UE isi exprima ingrijorarea in legatura cu adoptarea unei Ordonante de Urgenta ce viza reorganizarea ANRCTI. Karoly Borbely numeste aceasta masura "corecta si obiectiva, avand la baza considerente care reclama urgenta". De mentionat este faptul ca Viviane Reding isi incheia scrisoarea initiala cu amenintarea ca va actiona statul roman in justitie, daca nu primeste un raspuns pana in data de 26 septembrie.

Comisia Europeana pare a fi deranjata in cazul desfiintarii ANRCTI si transformarii sale in ANC de o aparenta incalcare a independentei organismelor de reglementare. Astfel, Comisarul Viviane Reding doreste sa afle motivele acestei incalcari, petrecuta joia trecuta, sub obladuirea Guvernului roman. Prin aceasta mutare, Dan Georgescu, fost presedinte ANRCTI nu a mai putut sa-si reia functia, proaspat redobandita in instanta dupa ce Tariceanu il inlaturase de la sefia Autoritatii.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×