Romanii, in 2 mari tabere rivale: Apple si Nokia!

Autor:  | Publicat în:  Statistici telefone 1.494 ori
<b>Romanii, in 2 mari tabere rivale: Apple si Nokia!</b>Un studiu recent al celor de la AdMob arata ca la nivel global Apple si Nokia domina piata telefoniei mobile. Trebuie sa mentionam ca acelasi trend se pastreaza si in Romania, de vreme ce Android si Windows Mobile aproape ca nu exista. Poate cu o promotie...

Un studiu recent al celor de la AdMob arata ca la nivel global Apple si Nokia domina piata telefoniei mobile. Trebuie sa mentionam ca acelasi trend se pastreaza si in Romania, de vreme ce Android si Windows Mobile aproape ca nu exista. Poate cu o promotie mai buna, am fi vazut modele gen HTC Hero sau HTC HD2 mai populare la aceasta ora.

Va reamintim ca AdMob este o companie care vinde reclame text si bannere publisherilor de pe platformele mobile, avand astfel posibilitatea de a masura ce terminale mobile sunt folosite pe tot globul. La nivel international, Nokia a pierdut batalia cu Apple in 2009 in ultimul trimestru al lui 2009, finlandezii ajungand la o cerere de reclame pe telefoanele lor de 18%, in scadere de la procentul de 33% din Q3 2008.

In schimb, cererea de reclame pe terminalele Apple a crescut la 36% in ultimul trimestru al anului trecut, versus ultimele 3 luni din 2008. Si HTC a inregistrat o crestere la 6% in ultimul trimestru al lui 2009, de la 1% in aceeasi perioada a anului 2008. Apple conduce detasat in America de Nord, cu o cota de piata de 40%, arata AdMob, urmati de Samsung, cu 17% si Motorola cu 11%.

In Europa de Vest terminalele Apple au fost responsabile pentru doua treimi din toate reclamele furnizate de AdMob, in vreme ce Nokia, Samsung si Sony Ericsson au pierdut teren. Totusi, Nokia este inca la putere in Asia, cu un procent de 53% din traficul AdMob in aceasta regiune, in ultimul trimestru al anului 2009.

Finlandezii castiga din nou duelul in Africa, cu 54% din trafic, in vreme ce in Europa de Est duelul este mai strans, cu Apple avand 23% si Nokia 35%.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×