Rusia va dezvolta un sistem de operare mobil în parteneriat cu finlandezii de la Jolla

871 ori
<b>Rusia va dezvolta un sistem de operare mobil în parteneriat cu finlandezii de la Jolla</b>Dacă ieri aflam despre dorința chinezilor de la Huawei de a-și dezvolta un sistem de operare propriu pentru telefoane, iată că astăzi descoperim o știre similară ce vine din Rusia. Din c&acirc;te se pare, guvernul rus pregătește un sistem de...

Dacă ieri aflam despre dorința chinezilor de la Huawei de a-și dezvolta un sistem de operare propriu pentru telefoane, iată că astăzi descoperim o știre similară ce vine din Rusia. Din câte se pare, guvernul rus pregătește un sistem de operare mobil ce va fi dezvoltat în parteneriat cu finlandezii de la Jolla.

Aparent, acest OS independent va fi dezvoltat de către specialiștii ruși în IT și va fi bazat pe Sailsifh OS, creația celor de la Jolla ce se regătește pe smartphone-ul cu același nume și pe tableta lansată prin Kickstarter.

Aflăm că Ministerul Comunicațiilor din Rusia dorește ca acest nou sistem de operare să rivalizeze pe piață cu iOS și Android odată ce va fi lansat oficial. În acest moment, cota de terminale Android pe piața rusă este de 81%, în timp ce device-urile care rulează iOS înregistrează o cotă de 15%.

Până în 2025, Rusia vrea ca utilizarea sistemelor de operare americane să scadă sub pragul de 50%, un obiectiv ce pare greu de atins la ora actuală. Din câte știți, numeroase companii au încercat introducerea unui OS propriu, un astfel de exemplu fiind și Bada OS a celor de la Samsung, un proiect eșuat, urmat fiind de mai recentul Tizen OS, a cărui popularitate este departe de rivalii Android și iOS.

La fel și Windows Phone, sistem de operare care la sfârșitul anului 2014 înregistra o cotă de piață de doar 2.7% la nivel global.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×