Sailfish OS este certificat de către Guvernul Rusiei drept alternativa oficială la Android

1.440 ori
<b>Sailfish OS este certificat de către Guvernul Rusiei drept alternativa oficială la Android</b>Știm de mai bine de un an faptul că Rusia încearcă cu tot dinadinsul să găsească o alternativă la Android, alternativă care sosește de acum sub forma lui Sailfish OS. Acest sistem de operare a fost certificat de către Guvernul Rusiei drept alternativa

De mai bine de un an știm despre dorința autorităților din Rusia de a oferi o alternativă la sistemele de operare mobile Android și iOS, alternativă care sosește astăzi sub forma lui Sailfish OS. Guvernul rus tocmai ce a certificat acest sistem de operare al finlandezilor de la Jolla drept alternativa oficială la Android, devendind astfel un software recomandat pentru utilizarea în mediul corporate și în Guvern. 

Prin această decizie, Rusia vrea să reducă dependența de sistemele de operare străine cu 50% până în anul 2025. Nu se știe dacă acest plan va fi și unul de succes, mai ales dacă luăm în calcul faptul că în 2015, numărul de smartphone-uri Android și iOS în Rusia a însumat un procent de 95%.

Problema rămâne în continuare lipsa majoră de terminale Sailfish OS pe piață, fiind disponibile doar câteva modele. Un exemplu este Intex Aqua Fish, un telefon de doar 81 dolari care cu siguranță nu impresionează pe nimeni la capitolul dotări. Pentru ca planul să le reușească, rușii ar avea nevoie și de un portofoliu serios de terminale..

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×