Samsung anticipează o scădere masivă de profit în trimestrul întâi din 2019; Se așteaptă la doar 5.5 miliarde de dolari profit

1.189 ori
<b>Samsung anticipează o scădere masivă de profit în trimestrul întâi din 2019; Se așteaptă la doar 5.5 miliarde de dolari profit</b>Chiar dacă telefoanele din seria Galaxy S10 au fost foarte bine primite, iar cele Galaxy M şi Galaxy A de generaţie nouă fac furori, Samsung se pregăteşte să raporteze un prim trimestru modest din punct de vedere financiar

Chiar dacă telefoanele din seria Galaxy S10 au fost foarte bine primite, iar cele Galaxy M şi Galaxy A de generaţie nouă fac furori, Samsung se pregăteşte să raporteze un prim trimestru modest din punct de vedere financiar. Asta şi pentru că noile telefoane nu au avut destul timp să aibă impact financiar. Avem detalii mai jos.

Producătorul de telefoane numărul 1 de pe glob e departe de a avea problemele LG, Sony sau HTC, care abia se menţin pe linia de plutire în zona smartphone. Trebuie totuşi spus că Samsung ar urma să înregistreze o scădere de profit trimestrial de 60% faţă de primele 3 luni din 2018. Reţineţi că rezultatele financiare complete nu au sosit încă, acestea fiind doar estimări ale analiştilor.

În perioada ianuarie - martie 2019, gigantul sud coreean ar fi atins un venit de 45.7 miliarde de dolari, din care 5.5 miliarde de dolari au fost profit operaţional. În 2018 profitul a fost mai mult decât dublu în aceeaşi perioadă. Estimările pentru vânzări şi profit sunt mai scăzute cu 12% şi 42%  faţă de trimestrul 4 din 2018, care nu a fost considerat nici el un trimestru prea bun pentru Samsung.

Aşteptam totuşi cifrele oficiale de la Samsung, care defalchează fiecare business separat, de la Semiconductor la Display, Smartphone/Mobile, Televizoare şi alte zone. Astfel vom afla cine a performat şi cine a tras în jos acest chaebol. E ştiut deja de trimestre bune că zona Semiconductor generează cel mai mult profit, dar în ultima vreme cererea de memorie a scăzut.

Şi vânzările mai slabe de iPhone-uri au tras în jos segmentul de panouri OLED de telefoane, dacă ar fi să fac o predicţie. De remarcat şi că Samsung a trimis deja un memo către investitori, recomandându-le sa se aştepte la o scădere de venituri faţă de estimările trecute.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×