Samsung anunță o versiune de procesor Exynos 5 Octa cu utilizare simultană a celor 8 core-uri

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.020 ori
<b>Samsung anunță o versiune de procesor Exynos 5 Octa cu utilizare simultană a celor 8 core-uri</b>Primul procesor 8 core de la Samsung nu era un 8 core veritabil, ci mai degrabă un dual quad core, de vreme ce două setupuri 4 core rulau alternativ. Ei bine, acum Samsung a anunțat și o variantă de Exynos 5 Octa care își folosește toate...

Primul procesor 8 core de la Samsung nu era un 8 core veritabil, ci mai degrabă un dual quad core, de vreme ce două setupuri 4 core rulau alternativ. Ei bine, acum Samsung a anunțat și o variantă de Exynos 5 Octa care își folosește toate core-urile simultan.

Noul CPU va debuta în trimestrul 4 și nu pot să spun că suntem uimiți de această evoluție, de vreme ce tot în trimestrul 4 va lansa și MediaTek un procesor 8 core de acest gen. Noul procesor va veni cu suport pentru gaming 3D și funcții complexe de tip augmented reality. Arhitectura este în continuare de tip big.LITTLE, cu 4 core-uri Cortex A15 care se ocupă de sarcinile grele și aportul celor 4 core-uri Cortex A7 pentru sarcini cu prioritate scăzută. Atunci când aplicațiile nu vor avea nevoie de toate core-urile, unele dintre ele vor fi oprite, pentru a economisi energie.

Să vedem și ce GPU va avea acest procesor și cum vor arăta jocurile pe primele tablete și telefoane cu astfel de CPU-uri. știm că Meizu a anunțat un smartphone cu procesor Exynos și dacă vom afla că acest model întârzie, vom știi și de ce... va avea un Exynos 5 Octa real la interior. Va fi interesant de văzut dacă și Note 3 va primi o variantă specială cu acest CPU.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×