Samsung anunţă oficial Galaxy Note 5, phablet fabricat din sticlă şi metal şi dotat cu stylus de nouă generaţie (Video)

3.251 ori
<b>Samsung anunţă oficial Galaxy Note 5, phablet fabricat din sticlă şi metal şi dotat cu stylus de nouă generaţie (Video)</b>Samsung a anunţat astăzi &icirc;n cadrul evenimentului Unpacked de la New York phabletul Samsung Galaxy Note 5, dar şi Galaxy S6 Edge+, o evoluţie a deja cunoscutului Galaxy S6 Edge. Terminalele au debutat pe scenă din New York şi &icirc;n cadrul...

Samsung a anunţat astăzi în cadrul evenimentului Unpacked de la New York phabletul Samsung Galaxy Note 5, dar şi Galaxy S6 Edge+, o evoluţie a deja cunoscutului Galaxy S6 Edge. Terminalele au debutat pe scenă din New York şi în cadrul unui eveniment omolog local, la care a participat colegul Alex. Hai să vedem ce ne aduce noul Note.

Aparent el va fi disponibil spre achiziţie pe piaţa americană de pe 21 august, iar terminalul se remarcă prin cei 4 GB RAM aflaţi la bord, dar şi prin carcasa fabricată din metal, cu porţiuni de sticlă în faţă şi spate. Remărcam si marginile curbate in spate ale acestui device, o noutate la capitolul design. Aflaţi că acest model rulează Android 5.1 Lollipop şi vine cu suport pentru LTE Categoria 9, respectiv Categoria 6, în funcţie de pieţele pe care e disponibil.

Note 5 cântăreşte 171 de grame şi măsoară 7.6 mm în grosime, iar la interior avem un procesor Exynos octa core 64 bit cu arhitectură de 14 nm (Exynos 7420), însoţit de 32 sau 64 GB stocare. Din câte ştim terminalul vine fără slot microSD (cel puțin în varianta single SIM), iar în faţă se regăseşte un ecran Quad HD Super AMOLED de 5.7 inch. Samsung Galaxy Note 5 pune la bătaie şi o cameră de 16 MP în spate, cu deschidere F/1.9 şi stabilizare optică de top, în vreme ce în faţă se afla o cameră selfie de 5 MP, tot cu aceeaşi deschidere.

Samsung Galaxy Note 5

Noutăţile legate de cameră includ şi funcţia Steady Video, care oferă stabilizare video digitală integrată pe ambele camere foto, dar şi modul Video Collage, care permite înregistrarea şi editare de clipuri scurte cu uşurinţă. Amintim si de Live Broadcast, o funcţie ce permite transmiterea de conţinut video Full HD în timp real pe YouTube.

Bateria este o unitate de 3000 mAh, care suporta atât încărcare rapidă prin fir, cât şi un nou tip de încărcare rapidă wireless, care durează doar 2 ore. Evident, avem parte şi de scanner de amprente integrat în butonul Home şi senzor pentru puls în spate. Stylusul cel nou are un mecanism click-clack similar unui pix, pe care îl putem apăsa pentru a-l scoate din slotul telefonului.

Acum puteţi şi să scrieţi cu stylusul pe ecran atunci când telefonul se află în standby, realizând un instant memo subtil. Avem şi noi funcţii Air Command, şi screenshoturi scrollabile pentru site-uri. S Pen poate fi folosit pentru a însemna PDF-uri, în vreme ce Air Command poate fi accesat dintr-o mică bulă plutitoare pe ecran.

În SUA produsul costa în jur de 740 de dolari la liber la operatorii locali şi va avea şi versiuni de 128 GB. Îl aşteptăm şi la noi!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×