Samsung anunță procesorul Exynos 7 Octa bazat pe procesul de producție de 14 nm

Autor:  | Publicat în:  Samsung 855 ori
<b>Samsung anunță procesorul Exynos 7 Octa bazat pe procesul de producție de 14 nm</b>Samsung a anunțat astăzi un nou procesor din seria Exynos, primul chip bazat pe procesul de producție de 14 nm 3D FinFET. El reprezintă o îmbunătățire semnificativă față de chipseturile precedente bazate pe procese de 20 nm. &nbsp; Noul...

Samsung a anunțat astăzi un nou procesor din seria Exynos, primul chip bazat pe procesul de producție de 14 nm 3D FinFET. El reprezintă o îmbunătățire semnificativă față de chipseturile precedente bazate pe procese de 20 nm.

Noul procesor Exynos 7 Octa aduce o viteză cu 20% mai ridicată decât predecesorii săi și un consum cu 35% mai mic. Există și o creștere de 30% la capitolul productivitate și toate acestea datorită procesului 3D FinFET. Samsung va folosi noul chip pe Samsung Galaxy S6, se pare. Să vedem cum se va compara acest CPU cu Snapdragon 810 de la Qualcomm și cu Nvidia Tegra X1.

E interesant în acest an faptul că procesoarele Exynos pleacă din pole position, de vreme ce ele vor fi incluse drept standard pe Samsung Galaxy S6. De obicei ele erau alternativă la modelele cu CPU Qualcomm, dar în 2015 există riscul că Galaxy S6 cu Snapdragon să fie destul de rar și greu de găsit. Rămâne de văzut dacă Samsung își va "împrumuta" chipsetul și altor companii, cum a făcut cu Meizu în trecut.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×