Samsung anunță profit operațional pe trimestrul 2, dar sub așteptările analiștilor

Autor:  | Publicat în:  Samsung 804 ori
<b>Samsung anunță profit operațional pe trimestrul 2, dar sub așteptările analiștilor</b>Samsung a anunțat în această săptămână rezultatele financiare pe trimestrul 2, oferind și detalii despre profitul său. Din păcate rezultatele nu au fost chiar pe placul analiștilor sau investitorilor, acesta fiind al treilea &nbsp;trimestru la...

Samsung a anunțat în această săptămână rezultatele financiare pe trimestrul 2, oferind și detalii despre profitul său. Din păcate rezultatele nu au fost chiar pe placul analiștilor sau investitorilor, acesta fiind al treilea  trimestru la rând în care profitul operațional scade.

Investitorii sunt ingrijiorati cu privire la creșterea companiei pe termen scurt, iar din acest motiv prețul acțiunilor Samsung a scăzut la cel mai jos nivel din martie până acum. în ce privește profitul operațional, Samsung a înregistrat 7.1 miliarde de dolari profit, în vreme ce analiștii estimaseră în prealabil suma în jurul valorii de 8 miliarde. Astfel se înregistrează o scădere de 24% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Samsung invoca drept motiv pentru scădere o încetinire a pieței smartphone, iar moneda Coreei de Sud, won-ul a câștigat în valoare în ultima vreme, afectând la rândul său profitul Samsung. în plus, compania sud coreeană a avut competitori în ascensiune în ultimele luni, pe piața din China și Europa. Samsung Galaxy S5 va începe să piardă din popularitatea sa uriașă în acest trimestru, după vânzări estimate la 17 milioane de unități în trimestrul 2.

Estimările unei firme de brokeraj sunt de 6 milioane de unități pentru următoarele 3 luni, iulie inclusiv. Ne așteptam că lansarea lui Galaxy Note 4 și a noilor ceasuri Samsung să propulseze din nou compania pe culmile profitului.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×