Samsung ar fi putut cumpăra Android în 2004; Au râs de Andy Rubin...

4.779 ori
<b>Samsung ar fi putut cumpăra Android în 2004; Au râs de Andy Rubin...</b>Mai țineți minte rubrică "Știați că"? Mai aveam articole de genul uneori, dar informația de azi e una care ne-a scăpat de pe radar cumva. Se pare că Samsung a avut șansa să cumpere Android încă din 2004, dar cumva a ratat-o.

Mai țineți minte rubrică "Știați că"? Mai aveam articole de genul uneori, dar informația de azi e una care ne-a scăpat de pe radar cumva. Se pare că Samsung a avut șansa să cumpere Android încă din 2004, dar cumva a ratat-o.

La bază Android era o companie care crease un nou sistem de operare și îi includea pe Andy Rubin și alți câțiva ingineri. În 2004 Andy Rubin lucra de un an deja la acest proiect, care culmea implica un OS pentru camere foto digitale. Ulterior l-a regândit pentru telefoanele mobile.

Deja în 2004 spre final se cam terminau banii pentru startup-ul lui Rubin, care a căutat investitori pentru compania sa. În mod inedit Andy i-a contactat întâi pe cei de la Samsung, nu Google. Cele 8 persoane de la Android au zburat în Coreea de Sud și s-au întâlnit cu oficiali Samsung, pentru a le prezenta nouă platformă software.

Samsung ar fi putut cumpăra Android în 2004; Au râs de Andy Rubin...

Nu a mers deloc bine, iar oficialii Samsung ar fi râs de proiect (informația vine din cartea lui Fred Vogelstein, „Dogfight”). După eșecul cu Samsung, Android Inc avea să fie cumpărat de Google cu 50 de milioane de dolari, peste câteva săptămâni doar.

A început munca la un OS gândit să concureze cu Symbian și cu platforma de pe BlackBerry, bazat pe tastaturi fizice. A trebuit reluat de la zero când a apărut iPhone-ul în 2007. Dar nu despre asta e povestea, ci despre marea ratare Samsung. Ar fi avut pâinea și cuțitul pe piața smartphone și ar fi taxat pe toată lumea pentru a putea utiliza OS-ul. 

Conceptul de Android ar fi fost probabil diferit, iar HTC Sense n-ar fi existat, poate nici open source n-ar fi fost și poate și poate.. iar fabulația poate continua la infinit...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×