Samsung brevetează un smartphone cu două ecrane, unul în faţă, unul în spate

1.030 ori
<b>Samsung brevetează un smartphone cu două ecrane, unul în faţă, unul în spate</b>Din partea sud-coreenilor de la Samsung sosesc astăzii detalii despre un nou tip de smartphone, unul cu ecran în față, dar și cu ecran în spate. Vedem conceptul prezentat sub formă de schițe prin intermediul unui brevet proaspăt înregistrat

Samsung a brevetat încă un smartphone cu design inedit, de această dată unul cu ecran dual. Nu e totuşi vorba despre un format dual display sau despre un terminal pliabil, ci despre un telefon care are un ecran în faţă şi unul în spate. Vedem despre ce e vorba mai jos.

Samsung a aplicat pentru acest brevet în luna septembrie a anului trecut, depunând documentele la autoritatea WIPO. Vedeam în schiţe un terminal aparent normal, doar că în spate se află încă un ecran, care putea fi folosit pentru scrolling sau alte gesturi de navigare sau control. În zona frontală nu pare să avem difuzor pentru convorbiri, iar ecranul are muchii super înguste. Nici camera frontală nu mai este inclusă.

Brevet Samsung

Pentru a compensa acest lucru vă puteţi face selfie-uri direct apăsând pe ecranul din spate în vreme ce ţineţi camera principală îndreptată spre voi. Ecranul din spate e puţin mai mare decât cel din faţă, iar dacă cel din faţă are diagonală de 5.5 inch, cel amplasat în spate ajunge probabil la 4.2 inch să zicem, sau poate chiar mai puţin, pentru că nu ocupă tot spatele.

Brevetul menţionează posibilitatea de a folosi cele două ecrane separat sau de a integra un ecran flexibil care continuă în zona superioară a telefonului rotunjindu-se sus spre zona din spate. Practic ecranul începe în față și continuă în spate. Sub toată această suprafaţă din sticlă se află mecanismele de încărcare wireless. Pare genul de concept riscant pe care l-ar fi lansat Samsung în perioada nefericitului Samsung Galaxy Round, dacă se mai ţineau de experimente.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×