Samsung decisa sa-i sufle locul doi in Semestrul 2 companiei Motorola

1.026 ori
<b>Samsung decisa sa-i sufle locul doi in Semestrul 2 companiei Motorola</b>Samsung Electronics Co. Ltd. ar putea depasi compania Motorola Inc. in cota de piata pentru semestrul 2, conform previziunilor facute de analistul Ittai Kidron la CIBC. Schimbarea de cote ar fi remarcabila, de vreme ce in baza rezultatelor din 2006,...

Samsung Electronics Co. Ltd. ar putea depasi compania Motorola Inc. in cota de piata pentru semestrul 2, conform previziunilor facute de analistul Ittai Kidron la CIBC.

Schimbarea de cote ar fi remarcabila, de vreme ce in baza rezultatelor din 2006, Motorola detinea aprox. 22% din cota de piata globala, fata de Samsung aprox. 11.4%, conform datelor de la sfarsitul anului furnizate de Strategy Analytics.

Ramane de vazut insa daca o asemenea schimbare de locuri va fi trecatoare sau de lunga durata. Cota companiei Samsung poate creste odata cu extinderea pe pietele in curs de dezvoltare, in timp ce multi se asteapta ca Motorola sa revina in forta in urmatoarele 12 luni.

Kidron da drept motiv refugierea curenta a companiei Motorola pe pietele in curs de dezvoltare si noile telefoane high-end ce vor fi lansate in 2007 si 2008, pentru stagnarea acesteia si estimata pierdere a cotei de piata. Analistul a prevazut un declin de 12% in livrarile de telefoane intre primul si al doilea semestru din acest an, estimand faptul ca Motorola va livra 40 de milioane de telefoane in al doilea semestru, mai putin decat oricare alt semestru pe o perioada de un an.

Chiar si aceasta estimare moderata ar putea fi mare, a mentionat analistul intr-o nota adresata investitorilor. America de Nord si America Latina raman pe pozitii in calitate de cumparatori americani de telefoane, dar pietele din Europa si Asia de Sud-est sunt in curs de scadere.

In contrapatida, Samsung este pe cale sa inregistreze o crestere continua de 9% in livrarile de telefoane in al doilea semestru, de aproape 38 de milioane de unitati, o estimare ce poate fi conservatoare, a spus Kidron. O mare parte din cresterea Samsung va veni in sectorul de jos, pe pietele de inlocuire GSM din Asia, a estimat analistul.

O crestere in vanzarile din sectorul de jos al companiei Samsung - telefoane de sub $100 va creste, a estimat analistul – si dificultati in atingerea propriilor planuri pentru vanzarile W-CDMA, mai ales in Europa ar putea cauza o reducere a cotelor Samsung in semestrul al doilea, dar aceasta isi vor reveni in cea de-a doua jumatate a anului.

"Din punct de vedere operational, strategia, portofoliul si cultura companiei sunt in curs de dezvoltare sub o noua conducere" a scris Kidron catre Samsung.

In plus aceasta noua rivalitate intre al doilea si al treilea cel mai bun comerciant de telefoane mobile la nivel global, duce la cresterea cotei companiei Nokia Corp in baza acestor schimbari de cote de piata, conform spuselor lui Kidron. Nokia poate depasi 37% din cota globala pe semestru. Sony Ericsson Mobile Communications L.P., pe locul al patrulea ar putea creste cu 9% si LG Electronics Co. Ltd. ar putea atinge cota de 7.4%—venituri in crestere pentru ambele, datorita refugierii Motorola.

Actiunile Motorola au inregistrat o usoara scadere atingand $18 pe actiune.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×