Samsung depășește Apple pe zona smartphone + PC/tablete pe trimestrul 4 2012

Autor:  | Publicat în:  Statistici Companii 1.074 ori
<b>Samsung depășește Apple pe zona smartphone + PC/tablete pe trimestrul 4 2012</b>Știm că în ultimele trimestre Samsung și Apple și-au împărțit dominația pe zonă smartphone, dar cum stau cele două companii dacă includem și PC-urile și tabletele lor? Ei bine, cele mai noi cifre de la IDC arată că Samsung ar câștiga...

Știm că în ultimele trimestre Samsung și Apple și-au împărțit dominația pe zonă smartphone, dar cum stau cele două companii dacă includem și PC-urile și tabletele lor? Ei bine, cele mai noi cifre de la IDC arată că Samsung ar câștiga această bătălie.

Samsung a depășit Apple în trimestrul 4 2012 cu un procent de 21.2% cotă de vânzări pentru smartphone-uri, tablete, laptopuri și desktop-uri însumate. Apple are 20.3% din vânzările în acest segment larg de gadgeturi. Cei doi giganți la un loc reprezintă aproape jumătate din toată vânzările de terminale mobile și computere de pe planetă, ceea ce e impresionant, fie și pentru un singur trimestru.

Apple a înregistrat un salt impresionant de la 15.7% în trimestrul 3 2012 la 20.3% și asta datorită lansării lui iPad Mini și iPhone 5. Pe de altă parte, debutul lui Samsung Galaxy s4 îi va ajută pe sud-coreeni să păstreze distanță față de Apple în prima jumătate a lui 2013. Și toate aceste cifre trebuie situate în contextul în care industria de laptopuri și desktopuri este în plin declin, iar tabletele și telefoanele câștiga teren.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×