Samsung Galaxy S10 şi S10e primesc nota 3 de la iFixit după disecţie; Iată de ce

1.983 ori
<b>Samsung Galaxy S10 şi S10e primesc nota 3 de la iFixit după disecţie; Iată de ce</b>Am ajuns la disecţia cu numărul 3 pentru Samsung Galaxy S10 şi variantele derivate. Întâi au făcut-o nişte ingineri nemţi, apoi JerryRigEverything, iar acum e rândul celor de la iFixit. Faţă de celelalte nume menţionate, iFixit dă

Am ajuns la disecţia cu numărul 3 pentru Samsung Galaxy S10 şi variantele derivate. Întâi au făcut-o nişte ingineri nemţi, apoi JerryRigEverything, iar acum e rândul celor de la iFixit. Faţă de celelalte nume menţionate, iFixit dă şi note pentru uşurinţă de reparare. Hai să le vedem.

Ca şi JerryRig, iFixit a apelat la un uscător de păr pentru a încălzi spatele din sticlă al telefonului şi a începe deschiderea sa. Un prim avantaj apare aici, pentru că lipsa de cititor de amprente din spate înseamnă că dispare şi cablul aferent, care făcea că înlăturarea panoului din spate să fie ceva mai grea.

Disectie Galaxy S10

O serie de şuruburi Philips standard fixează bobinele de încărcare wireless sub panoul din spate. Noutatea lor este că acum oferă şi suport pentru a încărca alte device-uri. Ei bine ce nu am aflat de la celelalte iniţiative teardown aflăm acum şi anume că aceste bobine sunt făcute sandviş între două straturi de grafit în acest an, pentru a evita supraîncălzirea. Jack-ul audio al telefonului este 100% modular, iar placa de bază este destul de uşor de scos.

Disectie Galaxy S10

Din păcate conectorul USB Type-C este fixat pe placa de bază, îngreunând repararea dacă se strică (trebuie înlocuită toată placa). Noul heatpipe este uriaş, mult mai masiv decât cel de pe Galaxy S9 se pare, deci Samsung a luat sarcina de răcire a telefonului cât se poate de în serios. Bateria este lipită cu adeziv de rama metalică şi nu are vreo bucată de plastic de care să tragi pentru a o scoate.

Disectie Galaxy S10

Astfel e nevoie de un diluant pentru a face adezivul să se înmoaie. Încă o veste proastă vine aici şi anume faptul că trebuie să scoţi complet tot ansamblul de ecran pentru a repara cititorul de amprente. El este integrat sub ecran la Galaxy S10 şi lateral pe S10e, dar şi acolo e nevoie să scoţi multe piese pentru a îl accesa.

Disectie Galaxy S10

iFixit subliniază şi că bobinele mari de încărcare wireless ar putea genera multă căldură, care pe termen lung va dăuna telefonului. Preţurile ecranelor de înlocuire vor fi mari, prezic cei care au făcut acest test. Nota finală pentru uşurinţă de reparare rămâne 3 din 10, cu singurele plusuri fiind că o şurubelniţă Philips poate scoate toate şuruburile, iar multe componente sunt modulare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×