Samsung Galaxy S11 ar putea avea probleme de producţie din cauza disputei Coreea de Sud - Japonia

935 ori
<b>Samsung Galaxy S11 ar putea avea probleme de producţie din cauza disputei Coreea de Sud - Japonia</b>Scriam acum o lună despre faptul că Samsung Galaxy Note 10 ar putea avea producţia afectată de o dispută între Japonia şi Coreea de Sud. Se pare că nu a fost cazul, pentru că Samsung avea destule materiale de rezervă pentru câteva luni, dar acum aflăm..

Scriam acum o lună despre faptul că Samsung Galaxy Note 10 ar putea avea producţia afectată de o dispută între Japonia şi Coreea de Sud. Se pare că nu a fost cazul, pentru că Samsung avea destule materiale de rezervă pentru câteva luni, dar acum aflăm că după 3-4 luni va începe să se simtă cu adevărat lipsa de materii prime pentru componente vitale pentru Galaxy S11.

Gao Dongzhen, şef al secţiunii Samsung Electronics Wireless a declarat într-un interviu recent că Japonia a pus restricţii pe exporturile de materiale, metale şi elemente chimice vitale. În special producţia de plăci de bază şi memorii va fi afectată. Galaxy Note 10 şi Galaxy Fold nu vor avea de suferit, iar producţia lor merge bine. Spre final de an totuşi va trebui ca Japonia şi Coreea de Sud să îşi rezolve problemele sau să fie găsită o sursă alternativă de materiale.

Disputa este una istorică şi are de-a face cu solicitarea guvernului coreean ca Japonia să plătească despăgubiri victimelor puse la muncă silnică în perioada ocupaţiei japoneze asupra Coreei. Japonia a refuzat să plătească şi răspunde cu acest boicot al exporturilor. Japonia a tăiat din exporturile de poliamidă fluorinată, fluorură de hidrogen şi alte substanţe de gen.

Ne gândim automat la China ca o alternativă, dar Coreea de Sud şi China nu s-au înţeles niciodată bine, deci va fi greu. În plus chinezii nu vor vrea să ajute Samsung tocmai acum când Huawei e pe cale să ajungă pe locul întâi în topul producătorilor smartphone. Şi SUA ar fi o alternativă, ba chiar şi Australia sau ţările africane.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×