Samsung Galaxy S8+ hands-on: porţie mare de Galaxy S8, cu extra ecran şi baterie

2.441 ori
<b>Samsung Galaxy S8+ hands-on: porţie mare de Galaxy S8, cu extra ecran şi baterie</b>Fix la o zi distanță de la debutul global al terminalelor Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+, filiala locală Samsung a organizat și un eveniment în București. Aici am avut ocazia să vedem ambele dispozitive în acțiune și desigur am realizat și un hands-on

Dacă Samsung Galaxy S8+ era meniu la Mac, era cu siguranţă meniu mare. Ştiţi că atunci când vă întreabă "doriţi mare, e doar 2-3 lei în plus". La Galaxy S8 dacă "doriţi mare" e vreo 100 de euro în plus şi primiţi FIX două lucruri extra: 500 mAh extra la baterie şi ecran cu 0.4 inch mai mare. Cum mi s-a părut cel mai mare model Galaxy S lansat vreodată aflaţi mai jos.

Samsung Galaxy S8+

Am participat la debutul telefonului în România, în cadrul unui eveniment organizat în seara de 30 martie la Palatul Parlamentului. Deşi văzusem şi alţi jurnalişti din afară lăudând S8+ pentru că e mai compact decât se aşteptau, nu am crezut până nu am văzut. Şi trebuie să recunosc că deşi are o diagonală mare, foarte mare, de 6.2 inch reuşeşte să stea OK în mână.

Mă rog, la fel de OK că Xiaomi Mi MIX, HTC U Ultra şi alte "yachturi" de genul acesta. Ecranul Super AMOLED are curburile mai discrete decât mă aşteptam, mai puţin rotunjite decât la Galaxy S7 Edge, iar cu butoanele virtuale în loc de fizic Home/capacitive m-am obişnuit imediat. Nu regret neapărat dispariţia celui fizic, dar asta e o chestiune personală.

Samsung Galaxy S8+

Trebuie spus şi că ecranul e foarte luminos şi imersiv şi clipurile video se văd fantastic, după cum puteţi observa şi voi la hands-on. În schimb spatele e magnet de amprente şi tot în spate găsim şi scannerul de amprente. Îl vom găsi "pe pipăite" şi atingând şi lentila camerei foarte des, ceea ce iar înseamnă grăsime şi murdărire, din păcate, plus poze nereușite.

Fiind un smartphone foarte îngust, el încape bine în palmă, dar este şi foarte lung pentru a intide acea fâşie de sticlă de 6.2 inch la maxim. Interfaţa cea nouă este mai matură decât TouchWiz, iar Bixby are un întreg homescreen dedicat, cu informaţii despre vreme, remindere, calendar şi date legate de activitatea şi programul vostru zilnic.

Samsung Galaxy S8+

Din păcate Bixby nu era activat pe unităţile demo de la eveniment. Trebuie spus şi că asistentul are un buton fizic dedicat, ce dă senzaţia unui butonaş din plastic nu prea comod şi cu feedback slab. Camera din spate nu iese deloc în relief, ceea ce e bine, iar interfaţa sa a primit câteva mici modificări. Se activează din butonul Power acum, porneşte foarte rapid, dar ca hardware oferă acelaşi lucru ca şi Galaxy S7 (OIS, 12 MP, Dual Pixel, F/1.7, blitz LED).

La software-ul foto s-a umblat puţin şi camera selfie a primit upgrade la 8 MP, plus măşti gen Snapchat. Pentru extra securitate avem scannerul de iris din faţă, iar modelul cu care m-am jucat eu şi care şi ajunge în România este cel cu procesor Exynos 8895. Trebuie să reiterez teoria amintită şi pe 29 martie la primele impresii după debut.

E vorba de faptul că Samsung practic nu oferă nimic esențial pe Galaxy S8+ din punct de vedere hardware. Să vă explic. Huawei P10 Plus are extra-uri la cameră, faţă de P10, air iPhone 7 Plus are cameră duală şi mai mult RAM decât iPhone 7. Înţelegeţi unde bat? Ar fi fost logic să vedem 6 GB RAM pe Galaxy S8+, o cameră duală în spate sau măcar o baterie de 4.000 mAh. Ceva, orice să simţim că e o alternativă mai bună la S8.

Consider că Galaxy S8+ nu merită numele acesta, ci este mai degrabă un Galaxy S8 Ultra, XL sau Phablet version dacă vreţi. Argumentul meu e închis de faptul că până şi S6 Edge+ a fost un upgrade la S6 Edge. În concluzie cred că S8 va vinde de vreo 4 ori mai multe modele decât S8+ sau chiar mai mult, canibalizand fără milă gigantul de 6.2 inch.

Ca de obicei mă pot înşela, om fiind şi aştept să mă surprindă cu vreo noutate neştiută S8+ la teste. Puteți deja comanda telefonul local, iar o listă cu retailerii și operatorii ce-l au spre vânzare găsiți aici.

Prezentare Samsung Galaxy S8+

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×