Samsung mărește distanța față de Apple, atinge o creștere de 35% pe piața smartphone

Autor:  | Publicat în:  Statistici Companii 1.238 ori
<b>Samsung mărește distanța față de Apple, atinge o creștere de 35% pe piața smartphone</b>Samsung și Apple sunt nume cu greutate pe piața smartphone mondială, dar creatorul lui Galaxy S III a început să prindă viteza și s-a detașat de locul 2, ocupat de Apple. Samsung și Apple sunt singurii producători de smartphone-uri care...

Samsung și Apple sunt nume cu greutate pe piața smartphone mondială, dar creatorul lui Galaxy S III a început să prindă viteza și s-a detașat de locul 2, ocupat de Apple. Samsung și Apple sunt singurii producători de smartphone-uri care înregistrează creștere în SUA și deși Apple a dominat zona toamna trecută, se pare 2013 e anul Samsung.

Predicțiile celor de la Strategy Analytics arată că gigantul sud-coreean va înregistra o creștere cu 35% în următoarele 12 luni, mărind astfel ecartul față de Apple. Neil Mawston, director executiv al agenției de analiza anterior menționate pune detașarea Samsung pe seama varietății de modele lansate și a unui portofoliu bogat, care acoperă atât terminale Windows Phone și Windows 8/RT, cât și Android, ba chiar și un model Nexus de tableta si telefon. Vânzările totale de smartphone-uri vor urma sa creastă cu 27%, atingând 875 de milioane de unități în acest an, se pare.

Creșterea a încetinit față de 2012, când întreg segmentul a efectuat un salt de 41%, dar în acest an vom vedea o scădere în anumite zone precum China sau America de Nord. Dintre cele 875 de milioane de smartphone-uri prezise de experți, Samsung ar urma să vândă 290 de milioane, față de cele 215 milioane de anul trecut. Apple ar urma să vândă 180 de milioane de iPhone-uri, cu 33% mai mult decât anul trecut, deci nici americanii nu stau rău. Interesant e că Strategy Analytics prezice că Apple va lansa un iPhone Mini la un moment dat în următorii 3 ani pentru a contracara telefoanele ieftine cu dotări bune din toată lumea.

Credeți că se va întâmpla așa ceva în următorii ani?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×